Przygotowanie przyjęcia nigdy nie powinno być ani męczące, ani kłopotliwe. Korzystając z ponad 150 przepisów podanych w książce Przekąski na imprezę można bez większego trudu przygotować i podawać swoim gościom całą gamę pysznych przekąsek i kanapek, dobrze się przy tym bawiąc.
Ponadto, dzięki interesującym informacjom i przydatnym, praktycznym poradom, zaskoczysz wszystkich swoimi niezwykłymi umiejętnościami kulinarnymi.
Książka podzielona jest na cztery części: Canapés, czyli wyborne przystawki, które podane z aperitifem przed głównym posiłkiem nastroją nas pozytywnie na resztę wieczoru, Tapas – hiszpańskie, niewielkie przekąski, które najczęściej spożywa się na stojąco, popijając winem lub innymi napojami. Kolejna części to Szwajcarskie Founde, które jest doskonałym sposobem na wspólny obiad lub kolację w gronie przyjaciół czy rodziny, oraz wyśmienite Sushi wraz ze szczegółowym przewodnikiem po sztuce przyrządzania go w domu.
Przekąski na imprezę to zbiór informacji o najważniejszych składnikach i niezbędnym sprzęcie kuchennym, porady dotyczące podawania potraw oraz kolorowe zdjęcia
i dokładne przepisy, co sprawia, że nie potrzebujemy żadnej innej książki, aby samodzielnie w prosty i oryginalny sposób urządzić niezapomniane przyjęcie.