Przygotowanie samej pasty zajmuje mniej niż pięć minut, zwłaszcza jeśli użyjemy filetów śledziowych z marynowaną cebulą (jak śledzie „Po Wiejsku” Contimax), którą można dodać do pasty. Gotowe danie warto posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i udekorować listkami pietruszki.
Składniki:
2 płaty śledziowe „Po Wiejsku”
z marynowaną cebulą Contimax
1 opakowanie serka wiejskiego ziarnistego
parę kawałków cebuli ze marynaty śledzi
Przygotowanie:
Serek wiejski przełożyć do miseczki, dodać 2 filety śledziowe „Po Wiejsku” Contimax oraz kilka kawałków cebuli z ich marynaty. Składniki zmiksować w blenderze aż do uzyskania konsystencji gęstej pasty. Ugotowane ziemniaki przekroić na pół i udekorować łyżką pasty.
Nasza rada: pastę można również zaserwować na połówkach ugotowanych na twardo jajek. Samo żółtko możemy wtedy dodać do pasty, przed jej zmiksowaniem. Jej smak będzie wtedy delikatniejszy, a ona sama nabierze przyjemnego żółtawego koloru.
Smacznego!