wędzonego drobiu, sera feta i migdałów
Receptura na 4 porcje
Mrożonki brokuły HORTEX 1 opakowanie
Oliwa z oliwek 6 łyżek
Migdały – płatki 120 g
Wędzony kurczak lub indyk b/k 320 g
Ser feta 320 g
Ocet winny biały 1 łyżeczka
Sól
Pieprz biały świeżo mielony
Przygotowanie brokuł i migdałów:
Płatki migdałów smażymy na suchej (bez tłuszczu) teflonowej patelni na złoty kolor. Musimy uważać aby płatki się nie spaliły dlatego należy cały czas mieszać drewnianą łopatką.
Brokuły HORTEX ( bez rozmrażania) smażymy nie rumieniąc na oliwie z oliwek przez około 5-6 minut. Pod koniec smażenia solimy i posypujemy pieprzem.
Przygotowanie sałatki:
Do szklanej miski przekładamy przestudzone brokuły, do których dodajemy ser feta pokrojony w grubą kostkę oraz kurczaki pokrojone w identyczną kostkę jak ser. Doprawiamy oliwą z oliwek i octem winnym oraz pieprzem. Po delikatnym wymieszaniu posypujemy zrumienionymi płatkami migdałowymi.