Jak przygotować pyszny i niebanalny deser na spotkanie z przyjaciółką? To proste: wystarczy sięgnąć po pianki Marshmallows od Haribo i przepis na wyśmienitą ucztę jest gotowy!
Słysząc słowo „pianki”, wyobrażamy sobie tradycyjne różowo-białe, puszyste kostki, które można kupić w pobliskim sklepie. Pianki Haribo są powszechnie znane jako słodkie przekąski. To, co jest w nich zaskakujące, to możliwość użycia do przyrządzenia wyśmienitych i bardzo kobiecych deserów. Wystarczy chwila, aby wyczarować z pianek słodkości, w których rozsmakują się nasze przyjaciółki. Kawowy lub czekoladowy mus przygotowany na bazie pianek „Flowers” i „Mallow Mania” można dodatkowo udekorować, układając na jego wierzchu kawałeczki pianek. Elegancki wygląd i subtelny smak deseru doskonale korespondują z typowo kobiecym usposobieniem.
Nawet nie zauważymy, gdy rozmawiając z przyjaciółkami opróżnimy deserowe pucharki
i z prawdziwą ochotą poprosimy o dokładkę!
Pianki „Flowers” i „Mallow Mania” pomogą nam w szybkim przygotowaniu wymarzonego deseru.
Z ich użyciem wyczarujemy pyszny mus o ulubionym smaku i wyjątkowo delikatnej konsystencji.
Mus kawowy z piankami „Flowers”
Składniki: 36 sztuk pianek „Flowers”, 1 ½ szklanki mocnej kawy, filiżanka bitej śmietany
Przygotowanie: Pianki „Flowers” zmieszać z kawą. Całość podgrzać w kuchence mikrofalowej
aż do momentu, gdy pianki całkowicie się rozpuszczą, wymieszać i ostudzić. Włożyć na 20 minut do lodówki, aby powstały mus stężał. Następnie dodać filiżankę bitej śmietany i ostrożnie wymieszać. Później wystarczy nałożyć mus kawowy do filiżanek deserowych i oddać się słodkiej przyjemności. Podawać na zimno.
Mus czekoladowy z piankami „Mallow Mania”
Składniki: 100 ml mleka, 300 ml słodkiej śmietanki, paczka pianek „Mallow Mania”, tabliczka czekolady mlecznej (500 g)
Przygotowanie: tabliczkę czekolady pokruszyć na kawałki, zmieszać z mlekiem oraz Haribo „Mallow Mania” i podgrzewać wszystko na małym ogniu, regularnie mieszając. Kiedy całość osiągnie konsystencję kremu, pozostawić go do wystygnięcia. Po osiągnięciu temperatury pokojowej ostrożnie dodać ubitą śmietanę. Wszystko dobrze wymieszać i wlać do pucharków deserowych, przyozdabiając pokrojonymi w małe kawałeczki piankami „Mallow Mania”. Tak przygotowane porcje wstawić do lodówki na dwie godziny. A kiedy minie wyznaczony czas…można oddać się tej słodkiej przyjemności.
Haribo życzy smacznego!