Makaron Muszla Duża Czanieckich Makaronów można przyrządzić na różne sposoby – świetnie sprawdza się nadziana farszem, w zapiekance, ale także podana z rozmaitymi sosami, zarówno mięsnymi, na bazie warzyw, grzybów lub serów. Dzięki semolinie Muszla Duża trudniej się rozgotowuje, a po ugotowaniu pozostaje sprężysta.

Oto łatwy przepis na wyjątkowe, kolorowe i zdrowe danie z makaronem:

Muszla Duże z cukinią, pomidorami i serem
-    250 g makaronu Muszla Duża firmy Czanieckie Makarony
-    1 cukinia
-    10 pomidorków koktajlowych
-    10 dag sera typu greckiego
-    1 ząbek czosnku
-    4 łyżki oliwy
-    kilka gałązek rozmarynu
-    pieprz

Makaron Muszle Duże ugotować na sposób al dente. Cukinię pokroić w podłużne plastry, pomidorki na połówki i podsmażyć na oliwie. Po chwili dodać posiekany czosnek i rozmaryn, podsmażać przez kilka minut. Do salaterki wsypać makaron, pomidorki i cukinię, a następnie ser pokrojony w kostkę. Doprawić do smaku pieprzem.

Makaron Muszla Duża Semolina 100% – Czanieckie Makarony
Masa netto: [g] 250
Cena detaliczna: [zł] ok. 3,50
Skład: semolina (kaszka z pszenicy durum), woda
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 341 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g