Szpinak, pieczarki oraz pierś z kurczaka cieszy się niezwykłym powodzeniem wśród miłośników kuchennych eksperymentów. Szpinak zawiera rekordową ilość witaminy C oraz żelaza, a pieczarki potrafią obniżyć cholesterol. Do takiego zestawu idealnie pasuje mięso z kurczaka i Makaron Międzybrodzki kolanka z falbanką. Przygotowanie jest proste, a efekt końcowy efektowny!

Fot. Międzybrodzkie Makarony


Składniki:
- filet z kurczaka - 200g
- pieczarki świeże - 5 średnich sztuk
- szpinak mrożony krojony - 200g
- śmietanka słodka - 300ml
- olej - 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku
-  Międzybrodzki Makaron kolanka z falbanką   1 paczka (250g)

Wykonanie:
Filet z kurczaka należy pokroić w kostkę, a pieczarki w małe cząstki. Oba składniki razem musimy podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodajemy rozmrożony szpinak, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W momencie zagotowania się dodajemy wcześniej ugotowany makaron kolanka z falbanką.

Smacznego!