Przedstawiamy Wam trzy przepisy na sylwestrowe przekąski, które możecie przygotować dla swoich gości. Dania są nie tylko smaczne ale także proste i szybkie w przygotowaniu.
Panierowane skrzydełka z sosem czosnkowym
Składniki:
•    skrzydełka z kurczaka
•    mąka pszenna
•    mąka kukurydziana
•    papryka słodka
•    jajko
•    olej
•    sól i pieprz
•    Sos czosnkowy Tarsmak
Wykonanie:
Podzielić oczyszczone skrzydełka na dwie części. Oprószyć pieprzem, solą oraz papryką. Obtoczyć skrzydełka w jajku, a następnie w mieszaninie mąki pszennej i kukurydzianej. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem usmażyć na głębokim tłuszczu do zarumienienia. Polać Sosem czosnkowym Tarsmak.


Sakiewki z wędzonego łososia z sosem serowym

Składniki:
•    wędzony łosoś
•    twarożek
•    pietruszka
•    cebula
•    szczypiorek
•    Sos serowy Tarsmak
Wykonanie:
Posiekać cebulę i pietruszkę. Posiekane składniki oraz twarożek nałożyć na środek plastrów łososia, a następnie polać  Sosem serowym Tarsmak.  Sparzyć szczypiorek i związać nim plastry łososia w kształt sakiewki. Twarożek możemy zastąpić także posiekanym, ugotowanym na twardo jajkiem.




Przekąska z wędliną i sosem musztardowo-paprykowym
Składniki:
•    pieczywo, np. chleb pumpernikiel
•    twarożek naturalny
•    jogurt naturalny
•    szynka wędzona
•    kabanos
•    rukola
•    sól i pieprz
•    Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
Wykonanie:
Połączyć jogurt z twarożkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Posmarować masą kromki i przekroić je na cztery części. Na każdej położyć szynkę zwiniętą w rulonik, kawałek kabanosa, rukolę i polać Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.