Czeka Cię romantyczna kolacja we dwoje oraz przygotowanie owej kolacji, a kompletnie nie masz pomysłu na to co przygotować? No to podpowiemy...może coś, soczystego z nutką sera i czosnku ... To proponujemy roladki po florencku z sosem serowym :)

Roladki po florencku z sosem serowym

Składniki:
- piersi z kurczaka (2 sztuki po ok. 130 g)
- 2 łyżki szpinaku rozdrobnionego mrożonego    
- 2 plasterki sera żółtego typu gouda            
- 2 plasterki szynki konserwowej                          
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju                                                   
- 150 ml białego wytrawnego wina                 
- Sos serowy Tarsmak
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, połączyć
z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posmarować nim filety. Na wierzch położyć po plasterku sera oraz szynki i ciasno zwinąć. Spiąć wykałaczkami i usmażyć na złoty kolor na oleju z obu stron. Następnie podlać winem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu  ok. 8-10 minut. Gotowe roladki pokroić w grube plastry, wyłożyć na  talerz i polać Sosem serowym Tarsmak. Podawać z białym ryżem lub puree ziemniaczanym.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.