fot: Międzybrodzkie Makarony
Zupa owocowa z gwiazdkami
Składniki:
- ulubione owoce (porzeczka, wiśnie, truskawka, malina itp.) - 1kg
- cukier do smaku
- woda - 1l
- słodka śmietana – 150 ml
- Międzybrodzki Makaron w kształcie gwiazdki – 250 g
- mąka – 1 łyżka
Wykonanie:
A. Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.
B. Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.
C. Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.
D. Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową. Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.
Smacznego!
Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka
Polecają: Międzybrodzkie Makarony