Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło – jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru.

Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i mrożonymi warzywami. Pachnące ziołami, idealnie doprawione – Twoje warzywa jeszcze nigdy nie były tak smaczne.

Kurczak w sosie musztardowym ze szpinakiem
Czas przygotowania: 25 minut

Ilość porcji: 3-5
 

Składniki:


•       ½ kg świeżego lub mrożonego szpinaku
•       1 opakowanie Sosu do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowego Knorr 

•       30 dag filetów z kurczaka 

•       100 ml śmietany 18%  

•       1 ząbek czosnku  

•       2 łyżki masła lub margaryny

•       2 łyżki musztardy francuskiej 
 


Sposób przygotowania:

1.     Mrożony szpinak rozmroź i pozbądź się nadmiaru wody. Świeży szpinak dokładnie umyj. 

2.     Na rozgrzanej patelni z masłem lub margaryną zeszklij posiekany czosnek. Kurczaka podziel na duże kawałki i smaż razem z czosnkiem. 

3.     Do wysmażonego kurczaka dodaj szpinak i smaż jeszcze 1 minutę.

4.     Sos do warzyw na ciepło Knorr wymieszaj ze śmietaną i musztardą. Dodaj sos do kurczaka i szpinaku. Dokładnie wymieszaj i zagotuj.
 


Rada: Kurczak w sosie musztardowym dobrze smakuje z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. 
 
 
 
 
 
  
źródło: www.przepisy.pl