Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i mrożonymi warzywami. Pachnące ziołami, idealnie doprawione – Twoje warzywa jeszcze nigdy nie były tak smaczne.
Kurczak w sosie musztardowym ze szpinakiem
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 3-5
Składniki:
• ½ kg świeżego lub mrożonego szpinaku
• 1 opakowanie Sosu do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowego Knorr
• 30 dag filetów z kurczaka
• 100 ml śmietany 18%
• 1 ząbek czosnku
• 2 łyżki masła lub margaryny
• 2 łyżki musztardy francuskiej
Sposób przygotowania:
1. Mrożony szpinak rozmroź i pozbądź się nadmiaru wody. Świeży szpinak dokładnie umyj.
2. Na rozgrzanej patelni z masłem lub margaryną zeszklij posiekany czosnek. Kurczaka podziel na duże kawałki i smaż razem z czosnkiem.
3. Do wysmażonego kurczaka dodaj szpinak i smaż jeszcze 1 minutę.
4. Sos do warzyw na ciepło Knorr wymieszaj ze śmietaną i musztardą. Dodaj sos do kurczaka i szpinaku. Dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Rada: Kurczak w sosie musztardowym dobrze smakuje z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.
źródło: www.przepisy.pl