Odporność to zdolność organizmu do walki z czynnikami z zewnątrz oraz całokształt procesów, które sprawiają iż walka ta przebiega sprawnie. Właściwie funkcjonujący układ odpornościowy pełni kluczową rolę zmagając się z zagrożeniami. Naturalne siły obronne organizmu kilkakrotnie w ciągu roku zostają poddane szczególnie trudnej próbie.
W okresach przesileń, charakteryzujących się utrudnionym dostępem do naturalnych witamin (w postaci świeżych, pełnowartościowych owoców i warzyw), zmienną aura, wahaniami temperatur i ciśnienia, naturalne siły obronne organizmu zostają poddane szczególnie trudnej próbie. Przy ogólnym spadku sił witalnych, zwiększonej podatność na stres i poczuciu osłabienia, warto wesprzeć odporność organizmu odpowiednio dobranymi suplementami, które pomogą przetrwać najtrudniejsze okresy roku.






ALLIOGAL
stanowi unikalne połączenie dobroczynnych właściwości tłoczonego na zimno oleju z nasion wiesiołka i czosnku. Długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe, zawarte w oleju wiesiołkowym, wspomagają prawidłową funkcję układu krążenia i pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu trójglicerydów we krwi. Z kolei zawarty w preparacie czosnek posiada wiele dobroczynnych właściwości, cennych szczególnie w okresach przesilenia, m.in.:
•    działa antybakteryjne i antyoksydacyjne;
•    wspiera naturalny system obronny organizmu;
•    wpływa pozytywnie na działanie układu oddechowego;
•    wspomaga odporność w stanach przejściowego napięcia (stres);
•    wspomaga prawidłowe działanie serca, naczyń krwionośnych;
•    pomaga utrzymać prawidłowe funkcjonowanie wątroby;






Budując odporność organizmu, warto wziąć pod uwagę przyjmowanie tranów, a wśród nich: TRANU NORWESKIEGO W PŁYNIE O AROMACIE MIĘTOWYM GAL (przygotowanego na bazie wysokiej jakości oleju z wątroby dorsza, który jest poławiany w czystych wodach Norwegii) oraz TRANU W KAPSUŁKACH GAL. Trany to propozycja zarówno dla osób dorosłych, jak i młodzieży oraz dzieci. Zawierają: witaminę A - pomagającą w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego; witaminę D – pomagającą w utrzymaniu zdrowych kości i zębów oraz regulującą gospodarkę wapniowo-fosforową. Trany to także źródło Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych Omega-3 (EPA i DHA). Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, utrzymania prawidłowego ciśnienia krwi oraz poziomu trójglicerydów.






Do najmłodszych członków rodziny, w okresach wzmożonej aktywności fizycznej i intelektualnej oraz pomocniczo w czasie obniżonej odporności organizmu, adresowane są GALUSIE. GALUSIE to owocowe żelki do żucia. Zawierają witaminy z grupy B (ryboflawinę, kwas pantotenowy, kwas foliowy, niacynę, B12), witaminy A, D, E, H oraz rutynę i cynk. Kompletny skład żelków pomaga utrzymać prawidłowy rozwój układu kostnego, krwionośnego i nerwowego, co ma znaczenie szczególnie w okresie wzrostu młodego organizmu. Preparat został dodatkowo wzbogacony w cynk, dzięki czemu wspiera naturalne mechanizmy obronne dziecka w tzw. „okresie przeziębieniowym”. Dzięki pysznemu smakowi i przyjaznej formule żelowej, chętnie sięgną po niego najbardziej wybredne maluchy.

GALUSIE można stosować już od 3. roku życia. Dawkowanie „raz dziennie” sprawia, że opakowanie 250 g. żelków wystarczyć może na półtora miesiąca.
__________________________________________________________________
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.