Kanapki z grilla (dla 4 osób) 500 g filetu z kurczaka
2 chleby typu ciabatta
1 ml oliwy z oliwek
1 cytryna
1 ząbek czosnku
1 mniejszy bakłażan
1 cukinia
150 g pieczarek
3 łyżeczki Vegety Twist do drobiu
sól
4 łyżki łagodnego Ajvaru Podravki

Sposób przyrządzenia:
Filety pokroić na kotlety, skropić sokiem z cytryny i posypać Vegetą Twist do drobiu. Następnie polać oliwą z oliwek i pozostawić w tej marynacie ok. 30 min. Warzywa oczyścić, umyć i pokroić w plastry. Na rozgrzanym grillu najpierw upiec marynowane mięso, a następnie warzywa. pieczone warzywa posolić do smaku, wymieszać z 4 łyżkami oliwy i wyciśniętym czosnkiem. Tak przygotowaną mieszanką smarować przekrojone ciabatty. Upiec na grillu, posmarować łagodnym Ajvarem, i na tak przygotowanych ciabattach wykładać pieczone warzywa i mięso. Przygotowane kanapki z grilla należy serwować na ciepło.