Składniki:
50 dag makaronu ryżowego wstążki TaoTao,
garść kiełków fasoli mung TaoTao,
50 dag szynki konserwowej,
kilka rzodkiewek,
1 ogórek świeży,
puszka kukurydzy,
3 łyżki majonezu,
koperek,
sól i pieprz.
Sposób przyrządzenia
Makaron ryżowy przygotowujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Szynkę kroimy w kosteczkę. Ogórka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w półtalarki. Rzodkiewkę grubo siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Dodajemy majonez, posiekany koperek i przyprawiamy do smaku.
Kategoria: Sałatki
Kuchnia: chińska
Smak łagodny
Czas przygotowania: 15-30 min.
Ilość porcji: 5 porcji