Dziś przedstawiamy przepis Tao Tao na łagodną sałatkę z kuchni chińskiej dla wszystkich, którzy chcą się zdrowo odżywiać.

Składniki:

50 dag makaronu ryżowego wstążki TaoTao,

garść kiełków fasoli mung TaoTao, 

50 dag szynki konserwowej,

kilka rzodkiewek,

1 ogórek świeży,

puszka kukurydzy,

3 łyżki majonezu,

koperek,

sól i pieprz.

Sposób przyrządzenia


Makaron ryżowy przygotowujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Szynkę kroimy w kosteczkę. Ogórka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w półtalarki. Rzodkiewkę grubo siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Dodajemy majonez, posiekany koperek i przyprawiamy do smaku.


Kategoria: Sałatki

Kuchnia: chińska

Smak łagodny

Czas przygotowania: 15-30 min.

Ilość porcji: 5 porcji