Składniki:
dowolna ilość siekanego szpinaku – świeżego lub mrożonego
1 gruszka (obrana, wydrążona i pokrojona w kostkę)
1 łyżeczka masła
Sposób przygotowania:
Szpinak dusimy przez chwilę na maśle na wolnym ogniu tak, aby był ciepły. W tym samym czasie rozgotowujemy gruszkę w niewielkiej ilości wody. Przecedzamy, rozgniatamy widelcem i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy na ciepło.
Uwaga: Niektórzy specjaliści uważają, że jeśli przed podaniem owoców przyzwyczaimy dziecko do warzyw, będzie chętniej jadło warzywa w przyszłości.
dowolna ilość siekanego szpinaku – świeżego lub mrożonego
1 gruszka (obrana, wydrążona i pokrojona w kostkę)
1 łyżeczka masła
Sposób przygotowania:
Szpinak dusimy przez chwilę na maśle na wolnym ogniu tak, aby był ciepły. W tym samym czasie rozgotowujemy gruszkę w niewielkiej ilości wody. Przecedzamy, rozgniatamy widelcem i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy na ciepło.
Uwaga: Niektórzy specjaliści uważają, że jeśli przed podaniem owoców przyzwyczaimy dziecko do warzyw, będzie chętniej jadło warzywa w przyszłości.