Wielkanoc, obok świąt Bożego Narodzenia, stanowi drugi kulinarny punkt kulminacyjny całego roku. W Polsce tradycyjny stół wielkanocny ugina się pod ciężarem kolorowych sałatek, pysznych pasztetów i pachnącego żuru. Wyjątkowy zapach i aromat tych potraw uwydatnią przyprawy z rodziny Vegeta.
Polska tradycja kulinarna Świąt Wielkiej Nocy jest jedną z najbogatszych na całym świecie,
a wyjątkowe miejsce zajmuje w niej uroczyste śniadanie. Na wielkanocnym stole oczywiście nie może zabraknąć żuru, którego aromat Vegeta wzbogaci o delikatny jarzynowy akcent. Esencja suszonych warzyw zawartych w Vegecie dopełni smaku świątecznej sałatki oraz faszerowanych jaj, a pachnące pasztety przysporzą podniebieniom niezapomnianych doznań.
Także w domach, gdzie jako główny posiłek wielkanocny celebrowany jest obiad, a nie śniadanie, Vegeta służy swoją pomocą w kulinarnych przygotowaniach. Kaczka czy indyk, natarty Vegetą Twist do drobiu, po upieczeniu stanie się prawdziwym przebojem świątecznego stołu. Dla miłośników bardziej zdecydowanych smaków Podravka poleca Vegetę Twist do kurczaka z papryką, która lekko zaostrzy apetyt na smak delikatnego mięsa. Wszystkie rolady, dzięki Vegecie, na pewno zyskają niepowtarzalność swojego nadzienia.