Wzmożona dbałość o zdrowie wśród konsumentów oraz zwiększenie ich świadomości na tematy środowiska naturalnego, jego funkcjonowania i oddziaływania sprawiła, że słowo ekologia nie jest już obcą materią, a częścią integralną naszego istnienia.
Producenci żywności ekologicznej kładą nacisk na wysokie parametry jakościowe produktu, skupiając się jednocześnie na ochronie środowiska naturalnego. Żywność wytwarzana jest naturalnymi metodami, w bezpiecznym i czystym środowisku. Przy hodowli nie stosuje się żadnych nawozów sztucznych, środków syntetycznych chroniących roślinę, hormonów wzrostu, ani antybiotyków. Poprzez wyeliminowanie pestycydów i nawozów sztucznych, uprawa roślin w gospodarstwie ekologicznym nie powoduje zanieczyszczeń wód gruntowych, a gleba zachowuje swoje naturalne właściwości odżywcze.
Sygnowane marką CIRIO bio pomidory dojrzewają w naturalnych, włoskich pejzażach, niczym nienapędzane, nieprzyspieszane i niemodyfikowane genetycznie. Pomidory zrywane są z krzaka w momencie, kiedy mają najwięcej witamin i składników odżywczych. Dzięki temu dostarczają wiele witamin z grupy A, B i C, a także mnóstwo potasu i żelaza. Tak wyhodowane pomidory zachowują nienasycone kwasy tłuszczowe i pektynę, które odpowiadają za obniżenie cholesterolu w organizmie.
Od ponad 150 lat CIRIO dostarcza włoskich, aromatycznych pomidorów w różnej postaci, od krojonych, po przecierane. Najnowsze produkty koncernu, to najwyższej klasy pomidory z ekologicznych upraw, które są doskonałą alternatywą dla wszystkich, pozbawionych smaku i zapachu pomidorów.
Dostępne produkty w gamie bio to: przecier pomidorowy 700 gram, cena 8 zł oraz pomidory w kawałkach w puszce o pojemności 400 gram, cena 5 zł.
-=-