Składniki:
Sandacz filet 600g
Borowiki świeże lub mrożone 100g
Kurki świeże lub mrożone 100g
Podgrzybki świeże lub mrożone100g
Jaja 2szt
Śmietana 26%-36% 150ml
Brandy 50 ml
Olej 50ml
Przyprawy Kamis:
Sól morska z pieprzem w młynku
Pieprz cytrynowy
Sandacza dwukrotnie zmielić maszynką na drobnym sitku, grzyby umyć, zblanszować, podsmażyć. Podsmażone grzyby wymieszać z rybą dodać jaja, śmietanę, brandy doprawić solą morską z pieprzem oraz pieprzem cytrynowym. Całość wymieszać, tak by powstała jednolita masa.
Podłużną formę do pasztetów wyścielić folią spożywczą, włożyć masę, całość szczelnie zawinąć folią spożywczą wstawić do brytfanny wypełnionej wodą, przykryć i piec w temp. 160-170 przez 60 min.
Pozostawić do wystudzenia, kroić na cienkie plastry.
Borowiki świeże lub mrożone 100g
Kurki świeże lub mrożone 100g
Podgrzybki świeże lub mrożone100g
Jaja 2szt
Śmietana 26%-36% 150ml
Brandy 50 ml
Olej 50ml
Przyprawy Kamis:
Sól morska z pieprzem w młynku
Pieprz cytrynowy
Sandacza dwukrotnie zmielić maszynką na drobnym sitku, grzyby umyć, zblanszować, podsmażyć. Podsmażone grzyby wymieszać z rybą dodać jaja, śmietanę, brandy doprawić solą morską z pieprzem oraz pieprzem cytrynowym. Całość wymieszać, tak by powstała jednolita masa.
Podłużną formę do pasztetów wyścielić folią spożywczą, włożyć masę, całość szczelnie zawinąć folią spożywczą wstawić do brytfanny wypełnionej wodą, przykryć i piec w temp. 160-170 przez 60 min.
Pozostawić do wystudzenia, kroić na cienkie plastry.