Zbliżający się karnawał to przede wszystkim czas radosnych spotkań w gronie przyjaciół, rodzinnych biesiad oraz wystawnych przyjęć. Z myślą o tych wyjątkowych chwilach marka Lisner przygotowała specjalne karnawałowe menu - łatwe i szybkie w przyrządzaniu wyszukane przekąski i dania, które nie tylko zaskoczą naszych gości wyjątkowym smakiem, ale również staną się ozdobą każdego stołu.

Przekąski powstałe na bazie gotowych produktów Lisner mogą być inspiracją  dla każdego, kto chce zaskoczyć swoich gości kulinarnymi eksperymentami.  Różnorodność i wykwintne połączenia składników zapewnią bogate doznania smakowe, które docenią nawet najbardziej wytrawni smakosze.

Do przygotowania karnawałowego przyjęcia Lisner poleca następujące produkty:
1. pasty kanapkowe Pastella,
2. sałatki warzywne, rybne oraz mięsne,
3. filety śledziowe w sosach,
4. koreczki śledziowe,
5. lekki tatar rybno-warzywny Fischetta.

Pasty kanapkowe Pastella - wyśmienite do posmarowania karnawałowych koreczków lub chrupiących krakersów. Pastelle Śródziemnomorskie dostępne w 4 intensywnych smakach: z suszonymi pomidorami, z oliwkami, z papryką oraz z żółtego sera z bazylią są doskonałym nawiązaniem do kuchni włoskiej, greckiej i hiszpańskiej . Natomiast 12 rodzajów Pastelli na bazie jajek, mięsa oraz różnorodnych ryb takich jak łosoś, tuńczyk, makrela czy pstrąg zadowoli osoby
o tradycyjnych gustach kulinarnych.  

Przepis na przekąskę -  wariacje warzywne z Pastellą

Składniki:
Pastella  z  pstrąga i suszonych pomidorów, cykoria, sałata rukola, melon, awokado, koper świeży, pietruszka nać.

Sposób przygotowania:
Cykorie i sałatę rukola myjemy i osuszamy (z cykorii usuwamy niejadalne części). Na cykorii układamy cienką warstwę Pasteli  z suszonych pomidorów, którą przykrywamy sałatą rukola. Na rukolę nakładamy kolejną warstwę pastelli tym razem z pstrąga. Całość dekorujemy awokado i melonem.

Sałatki warzywne, rybne oraz  mięsne marki Lisner
świetnie sprawdzą się jako wytrawna przystawka wśród karnawałowego menu. Dzięki produktom Lisner takim jak Sałatka surimi krabowa nuta czy Sałatka z łososia z jajkiem każdy może uraczyć swych gości daniem, którego samodzielne przyrządzenie byłoby niezwykle trudne.

Przepis na przekąskę - Hawajski zawijaniec w tortilli

Składniki:
Sałatka Hawajska, tortilla, ananas świeży, sałata masłowa, kiełki lucerny, 

Sposób przygotowania:
Tortille pieczemy w piekarniku w temp. 220*C następnie po wystudzeniu zawijamy je wraz z małym liściem sałaty masłowej oraz kawałkiem świeżego ananasa pokrojonego w pół plaster. Powstały rożek uzupełniamy sałatką Hawajską i dekorujemy kiełkami lucerny.

Filety śledziowe w sosach
– Smakowity dodatek doskonale komponujący się z potrawami na uroczystym stole. W ofercie znajdują klasyczne, dobrze znane i lubiane propozycje m.in.: filety śledziowe w sosie śmietanowym, musztardowym, koperkowym lub po hawajsku. Wymagających gości zadowolą z pewnością produkty łączące smak tradycyjnego marynowanego śledzia z owocami morza czy innymi rybami takie jak krewetki i śledź w sosie czosnkowym czy łosoś i śledź w sosie żurawinowym.

Przepis na przekąskę - Śledź po kaszubsku na ciemnym chlebie

Składniki:
Filety śledziowe po Kaszubsku, pomidory pelatti, pieczywo ciemne, świeży chrzan, koper świeży, ogórek kiszony, kurki marynowane.

Sposób przygotowania:
Filety śledziowe Kaszubskie z dodatkiem smażonej cebuli i pomidorów kroimy w cienkie plastry i układamy na ciemnym pieczywie odpowiednio przyciętym. Dekorujemy świeżym chrzanem, ogórkiem kiszonym i kurkami marynowanymi .

Koreczki śledziowe
o wyśmienita propozycja dla  tych miłośników karnawałowych przyjęć, którzy nie dysponują czasem na ich przygotowanie.  Przekąski wystarczy wyjąć ze słoiczka, ułożyć na talerzu aby od razu delektować się ich oryginalnym  smakiem.  Dostępne w czterech wersjach: VERDE z Oliwkami, ROSSO z Przyprawami, D’ORO z cebulką w oleju i AMBRA ze smażona cebulką. .


Przepis na przekąskę - Koreczki śledziowe w tiulu z sera

Składniki:
filety śledzia po wiejsku, ser żółty, seler naciowy, kapary, pomidory suszone.

Sposób przygotowania:
Filety śledziowe kroimy w cienkie plastry i osuszamy na papierowym ręczniku. Następnie kroimy ser żółty w plastry a na nich układamy filety, pokrojony seler naciowy oraz  kapary. Całość zawijamy,   wbijamy szpadki, dekorujemy suszonymi pomidorami i kroimy w kawałki.

Fischetta to kompozycja ryby matjasowej, warzyw i ziół z dodatkiem oliwy z oliwek. Znakomity składnik do komponowania karnawałowych przekąsek - w połączeniu z pieczywem chrupkim czy tortillą oraz po dodaniu warzyw, sera i ziół ozdobi każdy talerz. Dodatkową zaletą Fischetty jest możliwość doprawienia i dopełnienia smaku zgodnie z własnym gustem i wyobraźnią. Dostępne smaki: z suszonymi pomidorami, z oliwkami i z peperoni.

Przepis na przekąskę - Tatar rybno - warzywny z peperoni

Składniki:
Fischetta z peperroni, pomidory, awokado, kolendra świeża, kiełki lucerny

Sposób przygotowania:
Pomidory myjemy i wydrążamy środki lub kroimy w cząstki, nakładamy Fischette z peperoni i dekorujemy kawałkiem awokado, kiełkami lucerny i świeżą kolendrą .













-=- -=- -=- -=- -=-