Składniki:
• 200g roszponki
• 150g wędzonego boczku
• 250g pieczarek
• 2 łyżki oleju rzepakowego
• 2-3 łyżki oliwy z oliwek
• 1-2 łyżki octu balsamicznego Kamis
• 1-2 łyżki octu winnego z czerwonego wina Kamis
• Sól morska z pieprzem - młynek Kamis
Boczek pokroić w drobna kostkę i usmażyć (nie dodając tłuszczu) na chrupko. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, wrzucić pokrojone na ćwiartki pieczarki, krótko obsmażyć, podlać octem balsamicznym i przykryć. Dusić 1 minutę a następnie ostudzić.
Oliwę wymieszać z octem winnym i przyprawić Solą morską z pieprzem w młynku.
Roszponkę włożyć do miski, dodać pieczarki, boczek, polać sosem i wymieszać. Od razu podawać.