Przepis dla 4 osób.

Składniki:

•    200g roszponki
•    150g wędzonego boczku
•    250g pieczarek
•    2  łyżki oleju rzepakowego
•    2-3 łyżki oliwy z oliwek
•    1-2 łyżki octu balsamicznego Kamis
•    1-2 łyżki octu winnego z czerwonego wina Kamis
•    Sól morska z pieprzem - młynek Kamis

Boczek pokroić w drobna kostkę i usmażyć (nie dodając tłuszczu) na chrupko.  Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, wrzucić pokrojone na ćwiartki pieczarki, krótko obsmażyć, podlać octem balsamicznym i przykryć. Dusić 1 minutę a następnie ostudzić.
Oliwę wymieszać z octem winnym i przyprawić Solą morską z pieprzem w młynku.
Roszponkę włożyć do miski, dodać pieczarki, boczek, polać sosem i wymieszać. Od razu podawać.