Softies to suszone owoce, poddane procesowi rehydratyzacji, czyli ponownego nawadniania. Taki zabieg nadaje produktom soczystość i delikatny, lecz wyrazisty smak, wydobywając subtelne nuty z głębi owocowego i warzywnego miąższu. Owoce i warzywa typu softies wyglądają świeżo i apetycznie i smakują bardzo naturalnie, pozwalając cieszyć się bogactwem natury przez cały rok. Dodatkową zaletą procesu rehydratyzacji jest przedłużenie trwałości produktu.
Jest to dla nas bardzo duże wyróżnienie – mówi Maja Kołodziejczyk, Brand Manager Bakalland. – Linia Softies wprowadzona została na rynek w lipcu 2008 roku. Wśród proponowanych produktów znalazły się: daktyle, melony, figi, śliwki, morele, brzoskwinie i pomidory z oregano. Wierzyliśmy, że Softies’y przypadną Polakom do gustu i jest nam niezmiernie miło, że stało się to tak szybko. Znakomite Softies firmy Bakalland można wykorzystać jako pyszną przekąskę, która nie tylko zapewni niezapomniane doznania smakowe, lecz także dostarczy organizmowi dodatkowe witaminy i minerały. Soczyste i pachnące - mogą również służyć jako dodatek do potraw, ciast, sałatek czy kanapek. Nie trzeba ich odcedzać – są od razu gotowe do spożycia. Dzięki naturalnemu wyglądowi i żywym, nasyconym kolorom ozdobione nimi ciasta czy tartinki będą nie tylko smaczne, ale i ładne, stanowiąc prawdziwą ozdobę stołu i pokusę dla każdego.
Opakowania Softies mają strunowe zamknięcie, dzięki któremu można sięgać po pyszne przekąski w każdej chwili, zabezpieczając produkty przed wysuszeniem i pozwalając na zachowanie świeżości przez dłuższy czas.
Cena opakowania (200 g.) około 9 złotych.
-=-