Ilość: dla 4-6 osób. Czas przygotowania wynosi 45 minut.
Niezbędne składniki:
Jaja, 20 szt.
Pieczarki, 20g
Szpinak, 100g
Łosoś wędzony, 100g
Chrzan, 50g
Papryka, 1 szt.
Majonez, 200g

Przyprawy KAMIS:

Pieprz kolorowy
Szczypiorek, 2 łyżeczki
Natka pietruszki, 2 łyżeczki
Sól morska w młynku

Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić na połowę, wyjąć żółtka. Żółtka i kilka całych połówek podzielić na pięć równych część. Do poszczególnych części dodać oddzielnie podsmażone pieczarki, szpinak, łosoś wędzony, chrzan, paprykę. Wszystkie części oddzielnie zmiksować, dodać pieprz kolorowy, szczypiorek, natkę pietruszki, doprawić solą. Tak przygotowanym farszem wypełnić puste połówki jaj. Jajka są gotowe do podania.