Niezbędne składniki:
Schab, 1 kg
Jaja, 6 szt.
Chrzan, 150g
Bulion, 0,5 l
Żelatyna, 10g
Olej ,
Przyprawy KAMIS:
Marynata staropolska, 2 op.
Natka pietruszki, 1 łyżeczka
Szczypiorek, 1 łyżeczka
Sól Morska w młynku
Marynatę wymieszać z olejem i natrzeć schab. Odstawić w chłodne miejsce na 24 godz. Następnie piec ok. 1 godz. w temp. 175 stopni. Jaja ugotować, obrać, zmiksować razem z chrzanem, dodać natkę, szczypiorek, doprawić do smaku. Bulion zagrzać, dodać żelatynę, wystudzić. Schab pokroić na cienkie plastry, zwinąć w rożki, wypełnić masą z chrzanu i jaj. Ułożyć na półmisku i zalać galaretą.
Schab, 1 kg
Jaja, 6 szt.
Chrzan, 150g
Bulion, 0,5 l
Żelatyna, 10g
Olej ,
Przyprawy KAMIS:
Marynata staropolska, 2 op.
Natka pietruszki, 1 łyżeczka
Szczypiorek, 1 łyżeczka
Sól Morska w młynku
Marynatę wymieszać z olejem i natrzeć schab. Odstawić w chłodne miejsce na 24 godz. Następnie piec ok. 1 godz. w temp. 175 stopni. Jaja ugotować, obrać, zmiksować razem z chrzanem, dodać natkę, szczypiorek, doprawić do smaku. Bulion zagrzać, dodać żelatynę, wystudzić. Schab pokroić na cienkie plastry, zwinąć w rożki, wypełnić masą z chrzanu i jaj. Ułożyć na półmisku i zalać galaretą.