Niezbędne składniki:
Gęś udka, 4 szt.
Mięso mielone mieszane, 300g
Orzechy włoskie, 50g
Cebula, 1 szt.
Jaja, 2 szt.
Przyprawy KAMIS:
Majeranek, 2 łyżeczki
Czosnek granulowany
Pieprz czarny mielony
Sól Morska w młynku
Do mięsa mielonego dodać podsmażoną cebulę, orzechy włoskie, jaja, doprawić majerankiem, czosnkiem, pieprzem i solą, wyrobić na jednolitą masę. Z gęsich udek wyciąć kości, mięso rozbić tłuczkiem, aby uzyskać dużą powierzchnię, nałożyć farsz, zawinąć w folię aluminiową. Piec, podlewając wodą, 2 godziny w temp. 180 stopni.
Gęś udka, 4 szt.
Mięso mielone mieszane, 300g
Orzechy włoskie, 50g
Cebula, 1 szt.
Jaja, 2 szt.
Przyprawy KAMIS:
Majeranek, 2 łyżeczki
Czosnek granulowany
Pieprz czarny mielony
Sól Morska w młynku
Do mięsa mielonego dodać podsmażoną cebulę, orzechy włoskie, jaja, doprawić majerankiem, czosnkiem, pieprzem i solą, wyrobić na jednolitą masę. Z gęsich udek wyciąć kości, mięso rozbić tłuczkiem, aby uzyskać dużą powierzchnię, nałożyć farsz, zawinąć w folię aluminiową. Piec, podlewając wodą, 2 godziny w temp. 180 stopni.