Już od połowy kwietnia w restauracji The Olive w warszawskim hotelu Sheraton goście będą mieli szansę posmakować włoskich specjałów zawartych w nowym menu opracowanym przez szefa kuchni hotelu - Artura Grajbera.

W menu znajdzie się 27 dań i deserów, zainspirowanych podróżą szefa kuchni do Toskanii i Sycylii. Chciałem zabrać gości naszej restauracji w kulinarną podróż do Italii, stąd też w nowym menu proponuję pasty na wiele sposobów, czy sycylijską zupę rybną -  mówi Artur Grajber, szef kuchni hotelu Sheraton.

Wśród nowych propozycji znajdą się m.in.:

* Lekko obsmażany tuńczyk i krewetki z karmelizowanym arbuzem i pikantnym sosem pomarańczowym w cenie 43 PLN
* Sałata rukola z serem grana padano z pomidorami koktajlowymi i oliwą truflową w cenie 39 PLN
* Sycylijska zupa rybna z oliwkami i ziemniakami w cenie 24 PLN
* Grillowany stek z tuńczyka podany z warzywną peperonatą i ziemniakami zapiekanymi w rozmarynie w cenie 75 PLN
* Grillowany stek z polędwicy wołowej z szalotkami, pomidorami koktajlowymi
i szparagami w maśle truflowym, podany z pieczonym ziemniakiem i sosem pieprzowym w cenie 89 PLN
* Suflet z gorzkiej czekolady, podany z lodami waniliowymi z dodatkiem bourbonu w cenie 26 PLN
* Creme Brulée z wiśniami amarena i lodami advocat w cenie 24 PLN

Nowe menu będzie można degustować także na patio restauracji The Olive, które właśnie zostało otwarte. Włoskie aromaty i polskie słońce – idealna propozycja na wiosenny lunch. Restauracja The Olive znajduje się w hotelu Sheraton Warsaw i czynna jest w godzinach 6.30-10.30 oraz 12.00-16.00.

-=-