Z początkiem maja w restauracji The Oriental w warszawskim hotelu Sheraton dostępne będzie nowe, letnie menu, oferujące szeroki wybór oryginalnych dań, które z pewnością przypadną do gustu nie tylko wielbicielom kuchni Dalekiego Wschodu.
Karta dań w całkiem nowej, atrakcyjnej odsłonie obfituje w finezyjne propozycje stanowiące przekrój smaków i aromatów odległego Orientu. Znajdą się w niej specjały kuchni tajskiej, chińskiej, czy japońskiej, a także rarytasy z regionu Indonezji, Indii, czy Malezji. Wizyta w restauracji The Oriental to wyrafinowana podróż kulinarna do Azji.

W wiosenno-letnim menu restauracji The Oriental znajdą się m.in.:

•    Smażone roladki wiosenne z krewetkami (50zł.),
•    Chińska zupa z pierożkami Wonton z nadzieniem wieprzowo-krewetkowym (35 zł.),
•    Pad Thai – makaron smażony w stylu tajskim podany z krewetkami
i orzeszkami ziemnymi (65 zł.),
•    Chrupiąca kaczka z warzywami oraz sosami: hoi sin i słodkim chilli (80 zł.),
•    Grillowany filet z łososia z sosem teriyaki, zielonymi warzywami i makaronem Soba (80 zł.),
•    Grillowany stek z wołowiny KOBE z kapustą bok choy, mini szparagami
i sosem czosnkowo-pieprzowym (120 zł.),
•    Nasi Goreng – pikantny smażony ryż z krewetkami i kurczakiem (50 zł.),
•    Cumi Cumi – kałamarnica z curry, kolendrą i sosem chilli podana z ryżem (45 zł.),
•    Udang Galah Goreng – krewetki królewskie smażone z tamaryndą, chilli
i mlekiem kokosowym (80 zł.)     
•    Smażony ananas z czarnym pieprzem i sorbetem ananasowo-miętowym (25 zł.)   

Nowe menu stworzone zostało przez Sanchaia, szefa kuchni z Tajlandii, który od kilku lat stara się przybliżyć Polakom tradycyjną kuchnię orientalną, komponując dania, które tworzą doskonałą paletę smaków, barw i aromatów.

Restauracja The Oriental znajduje się w hotelu Sheraton Warsaw i czynna jest od poniedziałku do soboty w godzinach 18:00 - 23:00 oraz w niedzielę w godzinach 12:30 - 16:30.