Czas przygotowania wynosi 50 minut. Ilość na 4 porcje.

Lista zakupów:

•    800 g żeberek wieprzowych
•    100 g miodu
•    50 ml sosu sojowego
•    100 g marchewki
•    100 g selera
•    100 g pietruszki
•    cebula
•    80 ml oleju
•    100 g czekolady
Przyprawy KAMIS:
•    30 g Pieprzu czarnego młotkowanego
•    12 ziarenek Kardamonu Owoce Specialite
•     Sól morska w młynku
•    1 łyżka Przyprawy do Żeberek
•    1 łyżka Musztardy Grillowej
•    80 g Czosnku w płatkach Specialite

Sposób przyrządzenia:

Żeberka pokrój na porcje natrzyj musztardą, przyprawą do żeberek i obsmaż. Zalej wodą, dodaj krojone warzywa, czosnek płatki i duś pod przykryciem ok. 30 min. Miód lekko podgrzej, rozpuść w nim czekoladę, dodaj sos sojowy i rozgnieciony kardamon. Całość dokładnie wymieszaj. Odcedzone żeberka posmaruj miodem i grilluj na rumiany kolor. Resztę sosu użyj jako dip do żeberek. Podawaj z grubymi frytkami pieczonymi ziemniakami, chipsami.