Czas przygotowania wynosi 25 minut. Ilość na 4 porcje.

Sposób przyrządzenia

Wątróbki oczyść, osusz, posyp przyprawą do kurczaka i potraw z grilla. Każdy kawałek wątróbki owiń plastrem boczku. Śliwki delikatnie rozkrój, aby owinąć nimi pomidorki cherry.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj wątróbkę w boczku, następnie pomidorka w śliwce - czynność powtarzaj min. 3 razy. Piecz na grillu często obracając. Z miodu i musztardy przygotuj sos, polej nim szaszłyki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Lista zakupów:

•    400 g wątróbek drobiowych
•    80 g boczku w plastrach
•    80 g pomidorów cherry
•    60 g suszonych śliwek
•    8 patyczków do szaszłyków
•    3 łyżki miodu
Przyprawy KAMIS:
•    0,5 łyżeczki Przyprawy do Kurczaka Złocista
•    1 łyżeczka Przyprawy do potraw z grilla Pikantnej
•    2 łyżki Musztardy Francuskiej