Firma Victoria Cymes z Wałcza wprowadziła na rynek Cymes – świeży sok mandarynkowy. Wyciśnięty z mandarynek jest naturalnie mętny, niebarwiony, niepasteryzowany, niesłodzony i niekonserwowany. Okres jego przydatności do spożycia wynosi 96 godzin od momentu wyprodukowania. Sok należy przechowywać w temperaturze 2ºC - 6ºC.
Do Europy mandarynka trafiła na początku XIX wieku. Jej nazwa pochodzi od nazwy wyspy Mauritius na Oceanie Indyjskim, którą niegdyś nazywano Mandarą. Mandarynka jako owoc cytrusowy ma wiele właściwości leczniczych, nie tylko dla skóry. Zawiera bardzo dużo witaminy C i beta-karotenu oraz błonnika. Znajdują się w niej także substancje pektynowe, które usuwają z organizmu toksyczne metale ciężkie. W miąższu tego owocu tkwią bioflawonoidy, które ochraniają komórki przed wnikaniem szkodliwych wolnych rodników. Mandarynka zawiera także wapń, fosfor, żelazo i magnez. Jej owoce zawierają około 87% wody, 8% cukrów, 0,9% białka,1,9% błonnika. Dzięki takiemu składowi nie są zbyt kaloryczne.
100 mililitrów soku mandarynkowego to tylko 41 kalorii.
Cymes – świeży sok mandarynkowy i inne świeże soki Cymes można kupić w sklepach spożywczych w specjalnie wydzielonych lodówkach. Jedna butelka zawierająca 250 mililitrów soku mandarynkowego kosztuje 3,40-3,60 złotych.
Świeże soki Cymes zostały nagrodzone Laurem Konsumenta 2008 jako najpopularniejszy produkt na polskim rynku w kategorii „świeże soki”.