Lista zakupów:
• 300 g białej kiełbasy
• 30 g przyprawy do grilla klasycznej
• 150 g mozarelli
• 60 g boczku w plastrach
• 6 floków do szaszłyków
• 3 pomidory
• 1 cebula czerwona
• 50 ml oliwy z oliwek
• bazylia świeża
Przyprawy KAMIS:
• 30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej
• 1 łyżka Octu Cytrynowego
Sposób przyrządzenia
Kiełbasę pokrój w krążki, posyp klasyczną przyprawą do grilla. Mozarellę pokrój w grubą kostkę. Każdy kawałek sera owiń boczkiem. Kiełbasę nadziewaj na floki na przemian z serem. Piecz na grillu często obracając. Z pomidorów i cebuli przygotuj sałatkę. Polej ją oliwą wymieszaną z octem. Szaszłyki podawaj z sałatką, udekoruj świeżą bazylią.