Czas przygotowania wynosi 20 minut. Ilość na 4 porcje.

Lista zakupów:

•    300 g białej kiełbasy
•    30 g przyprawy do grilla klasycznej
•    150 g mozarelli
•    60 g boczku w plastrach
•    6 floków do szaszłyków
•    3 pomidory
•    1 cebula czerwona
•    50 ml oliwy z oliwek
•    bazylia świeża
Przyprawy KAMIS:
•    30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej
•    1 łyżka Octu Cytrynowego

Sposób przyrządzenia

Kiełbasę pokrój w krążki, posyp klasyczną przyprawą do grilla. Mozarellę pokrój w grubą kostkę. Każdy kawałek sera owiń boczkiem. Kiełbasę nadziewaj na floki na przemian z serem. Piecz na grillu często obracając. Z pomidorów i cebuli przygotuj sałatkę. Polej ją oliwą wymieszaną z octem. Szaszłyki podawaj z sałatką, udekoruj świeżą bazylią.