Restauracja Fusion przedstawia zupełnie nowe, intrygujące menu na sezon letni. Karta dań została całkowicie zmieniona, pozostawiono jedynie kilka propozycji, które cieszą się wyjątkowym zainteresowaniem gości. Nowe menu pełne jest smaków i aromatów Japonii, kraju, którym fascynują się szefowie kuchni hotelu Westin.

Szefowie kuchni hotelu Westin, Janusz Korzyński i Ernest Jagodziński, po raz kolejny zaskakują kreatywnością i kulinarnym kunsztem. Tym razem, zainspirowani kulinarną podróżą do dalekiej Japonii, proponują dania, za sprawą których poczujemy smaki i aromaty typowe dla Kraju Kwitnącej Wiśni, a skomponowane w sposób właściwy dla kuchni fusion.

Charakterystyczną cechą kuchni japońskiej jest naturalność i harmonia, a także dbałość o piękną, a zarazem prostą aranżację dań. Właśnie te elementy odnajdziemy w potrawach serwowanych w restauracji Fusion.

Wśród nowych propozycji znajdą się między innymi:

Trio z małż Św. Jakuba: pieczona przekładana smażoną gęsią wątróbką z owocami Carrici, parowana z uramakiem z awokado, rukolą i kawiorem Masago, smażona
w cieście kataifi z tajską bazylią w cenie 55 PLN
Lekko opiekana jagnięcina podana z sorbetem z ogórka i Yuzu, słodką solą z mango i grzybami enoki w cenie 55 PLN,
•    Krem z białych szparagów, wędzona kaczka, listki purpurowej bazylii i truflowa pianka w cenie 28 PLN
Pierś perliczki podana z puree ziemniaczanym z fenelem, warzywnym ratatuj,  chutneyem z pomidorów, limonki i zielonego pieprzu w cenie 59 PLN
Pieczona Sola Dover z Foie Gras i płatkami truflowymi, bok choi i serca karczochów, sos z sake i limonki, ryż jaśminowy w cenie 95 PLN
Grillowany tuńczyk w sosie teryaki, korzeń pietruszki, puree ziemniaczane z japońską przyprawą shichimi w cenie 89 PLN
Pikantny krem  z mleka kokosowego i prażonych migdałów, smażone małże św. Jakuba i sałatka z zielonych szparagów i truskawek w cenie 33 PLN.