Szefowie kuchni hotelu Westin, Janusz Korzyński i Ernest Jagodziński, po raz kolejny zaskakują kreatywnością i kulinarnym kunsztem. Tym razem, zainspirowani kulinarną podróżą do dalekiej Japonii, proponują dania, za sprawą których poczujemy smaki i aromaty typowe dla Kraju Kwitnącej Wiśni, a skomponowane w sposób właściwy dla kuchni fusion.
Charakterystyczną cechą kuchni japońskiej jest naturalność i harmonia, a także dbałość o piękną, a zarazem prostą aranżację dań. Właśnie te elementy odnajdziemy w potrawach serwowanych w restauracji Fusion.
Wśród nowych propozycji znajdą się między innymi:
• Trio z małż Św. Jakuba: pieczona przekładana smażoną gęsią wątróbką z owocami Carrici, parowana z uramakiem z awokado, rukolą i kawiorem Masago, smażona
w cieście kataifi z tajską bazylią w cenie 55 PLN
• Lekko opiekana jagnięcina podana z sorbetem z ogórka i Yuzu, słodką solą z mango i grzybami enoki w cenie 55 PLN,
• Krem z białych szparagów, wędzona kaczka, listki purpurowej bazylii i truflowa pianka w cenie 28 PLN
• Pierś perliczki podana z puree ziemniaczanym z fenelem, warzywnym ratatuj, chutneyem z pomidorów, limonki i zielonego pieprzu w cenie 59 PLN
• Pieczona Sola Dover z Foie Gras i płatkami truflowymi, bok choi i serca karczochów, sos z sake i limonki, ryż jaśminowy w cenie 95 PLN
• Grillowany tuńczyk w sosie teryaki, korzeń pietruszki, puree ziemniaczane z japońską przyprawą shichimi w cenie 89 PLN
• Pikantny krem z mleka kokosowego i prażonych migdałów, smażone małże św. Jakuba i sałatka z zielonych szparagów i truskawek w cenie 33 PLN.