Składniki:
kapusta pekińska,
1 czerwona papryka,
pęczek dymki,
2 łyżki sos sojowego TaoTao,
2 łyżeczki sosu Sambal Oelek TaoTao,
30 dag kiełków fasoli Mung TaoTao,
1 łyżka olej sezamowego TaoTao,
2 łyżki octu ryżowego TaoTao,
1 łyżka posiekanego imbiru,
1 łyżka brązowego cukru,
kolendra.
Sposób przyrządzania:
Paprykę kroimy w paski a dymkę drobno siekamy. Kiełki fasoli Mung odsączamy i myjemy. Kapustę pekińską siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do dużej miski. Ząbki czosnku drobno siekamy, mieszamy z imbirem oraz resztą sosów i przypraw. Mieszamy z warzywami i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypujemy posiekaną kolendrą.
Smacznego!