Mama opowiadała nam kiedyś, jak zakochała się w tacie – wspomina 17-letni Piotrek – Tata bardzo chciał się umówić z mamą na randkę, ale ona nie była zainteresowana. Ktoś mu powiedział, że mama uwielbia markizy. Któregoś wieczora zakradł się pod jej okno i zaśpiewał piękną serenadę przy akompaniamencie gitary. Na oknie pokoju położył paczuszkę z pysznymi markizami i karteczką z napisem „Spotkajmy się jutro o 20 w kawiarni Bajka”. – opowiada Piotrek- Przyniósł wtedy mamie paczkę markiz Artur. Od tej pory markizy Artur obowiązkowo pojawiają się na każdym rodzinnym spotkaniu. Markizy Artur świetnie smakują podane na razem z herbatą. Herbaciany podwieczorek z naszymi ulubionymi markizami warto jednak dodatkowo urozmaicić. Herbata po rosyjsku będzie bardzo oryginalną odmianą. Starszym przypomni zapachy z dzieciństwa, a najmłodsi z pewnością poproszą o kolejną filiżankę.
Herbata po rosyjsku
8 filiżanek wody, 5 torebek dobrej czarnej herbaty, 1 filiżanka cukru, 1 ¾ szklanki soku pomarańczowego, 1 szklanka soku ananasowego, 3 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka goździków
Herbatę parzymy przez 3 minuty, mieszamy z pozostałymi składnikami i odstawiamy najwyżej na pół godziny.
Miłośnikom gorzkiej, liściastej herbaty z pewnością spodoba się mocny aromatyczny czarny napój bez cukru:
Herbata aromatyczna po angielsku
10 dkg czarnej herbaty, 4 kawałki cynamonu, 3 łyżeczki tartej skórki z cytryny, 1 łyżeczka goździków.
Wszystkie składniki mieszamy i zalewamy wrzątkiem (1 łyżeczka gotowej mieszanki na 1 filiżankę). Zaparzamy przez 3-4 minuty, a następnie rozlewamy do filiżanek.
Niezapomniany zapach herbaty i pyszne markizy Artur na pewno skłonią naszych najbliższych do ciekawych opowieści. Dla dzieci będą pięknym wspomnieniem, przypominającym cudowne chwile w gronie rodzinnym. Bo pyszne markizy Artur z kremem są, podobnie jak herbata, przysmakiem łączącym pokolenia! Do herbaty szczególnie pasują Markizy Kolumbijskie o smaku śmietankowym w polewie czekoladowej z wiórkami kokosowymi.
Herbata po rosyjsku
8 filiżanek wody, 5 torebek dobrej czarnej herbaty, 1 filiżanka cukru, 1 ¾ szklanki soku pomarańczowego, 1 szklanka soku ananasowego, 3 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka goździków
Herbatę parzymy przez 3 minuty, mieszamy z pozostałymi składnikami i odstawiamy najwyżej na pół godziny.
Miłośnikom gorzkiej, liściastej herbaty z pewnością spodoba się mocny aromatyczny czarny napój bez cukru:
Herbata aromatyczna po angielsku
10 dkg czarnej herbaty, 4 kawałki cynamonu, 3 łyżeczki tartej skórki z cytryny, 1 łyżeczka goździków.
Wszystkie składniki mieszamy i zalewamy wrzątkiem (1 łyżeczka gotowej mieszanki na 1 filiżankę). Zaparzamy przez 3-4 minuty, a następnie rozlewamy do filiżanek.
Niezapomniany zapach herbaty i pyszne markizy Artur na pewno skłonią naszych najbliższych do ciekawych opowieści. Dla dzieci będą pięknym wspomnieniem, przypominającym cudowne chwile w gronie rodzinnym. Bo pyszne markizy Artur z kremem są, podobnie jak herbata, przysmakiem łączącym pokolenia! Do herbaty szczególnie pasują Markizy Kolumbijskie o smaku śmietankowym w polewie czekoladowej z wiórkami kokosowymi.
-=-