Kapusta jest wdzięcznym warzywem do przyrządzania różnorodnych polskich potraw. Najczęściej wykorzystujemy ją jako składnik surówek, zup i popularnych gołąbków z farszem z mięsa, ryżu oraz mięsa, kaszy gryczanej i ziemniaków lub pęczaku i grochu. Bardzo lubiana, szczególnie przez mężczyzn, jest także młoda kapusta duszona lub zasmażana podawana jako dodatek do dań tradycyjnych, takich jak kotlet schabowy.
Jednak niezależnie od rodzaju potrawy, jaki mamy zamiar przygotować z kapusty, powinniśmy doprawić ją odpowiednimi przyprawami. Oprócz doskonale pasującej do tego warzywa cebuli, a także świeżego koperku czy ziaren kminku, pomocna okazuje się również przyprawa uniwersalna Warzywko. Ta kompozycja suszonych polskich warzyw: marchwi, cebuli, papryki, pomidorów, pasternaku, czosnku, natki pietruszki, liści selera oraz soli i aromatycznych przypraw, uwydatnia smak potraw z kapusty i sprawia, że smakują one całej rodzinie.
Jednak niezależnie od rodzaju potrawy, jaki mamy zamiar przygotować z kapusty, powinniśmy doprawić ją odpowiednimi przyprawami. Oprócz doskonale pasującej do tego warzywa cebuli, a także świeżego koperku czy ziaren kminku, pomocna okazuje się również przyprawa uniwersalna Warzywko. Ta kompozycja suszonych polskich warzyw: marchwi, cebuli, papryki, pomidorów, pasternaku, czosnku, natki pietruszki, liści selera oraz soli i aromatycznych przypraw, uwydatnia smak potraw z kapusty i sprawia, że smakują one całej rodzinie.