Zaczyna się rok szkolny, poranki stają się coraz chłodniejsze, a dzieciom coraz trudniej jest wstać rano. Rozpoczęcie dnia umili filiżanka aromatycznej herbaty Irving Tea Cocktails o ulubionym smaku, naszych najmłodszych, poziomki z nutą wanilii.
Poziomki, oprócz walorów smakowych, zawierają także wartościowe kwasy organiczne, oraz bardzo dużo witaminy C (w 100 g poziomek znajduje się 60 mg witaminy C), a także witaminy A, B1, B2, B6, E, H, PP i sole mineralne: wapnia, fosforu, kobaltu, zwłaszcza zaś żelaza. Porzeczki są bogatym źródłem witaminy C i witaminy PP, a truskawki fosforu, witaminy C, żelaza.Gdy wstajemy rano, zapasy energetyczne organizmu są znacznie uszczuplone i jesteśmy bardziej podatni na przeziębienia, zwłaszcza w chłodniejsze dni, kiedy potrzebujemy więcej energii na ogrzanie organizmu. Dlatego też ważne jest zjedzenie śniadania i wypicie czegoś ciepłego, np. filiżanki herbaty, co zapobiegnie szybkiemu wychłodzeniu organizmu i pozwoli na w miarę komfortowe pokonanie drogi do pracy, szkoły, uczelni.

Tajemnica Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii tkwi w starannej kompozycji czarnej herbaty z suszonymi poziomkami (stanowią aż 20% kompozycji), mieszanki suszonych owoców z naturalnymi sokami m.in. z truskawki i czarnej porzeczki (stanowią 44% składu). Intensywny smak i aromat świeżych poziomek doskonale podkreśla nuta wanilii. Tajemnicą jej wyśmienitego smaku i aromatu jest między innymi najnowsza technologia laboratoryjna kapsułkowania zapachu, stosowana w produkcji herbat aromatyzowanych. Warto podkreślić, że wbrew powszechnym opiniom, najlepszej jakości czarne herbaty aromatyzowane, nie pachną intensywnie przed zaparzeniem, a ich aromat uwalania się dopiero w trakcie parzenia.. Kapsułkowanie zabezpiecza aromat przed ulatnianiem w trakcie przechowywania produktu. Dzięki temu możemy być pewni, że sięgając po herbatę Irving za każdym razem po zaparzeniu będzie ona pachniała i smakowała tak samo intensywnie i nie doświadczymy efektu tzw. „zwietrzenia” produktu.

Na najwyższą jakość herbat Irving składa się także jej naturalny smak i zapach uzyskiwany dzięki dodatkom liofilizowanych (tj. poddanym specjalnemu procesowi suszenia bez użycia wysokiej temperatury) owocowych soków oraz kawałków suszonych owoców.