Przepis na 6 porcji. Czas przygotowania wynosi 20 minut, czas oczekiwania około 75 minut.

Składniki:

1 Zupa jarzynowa WINIARY
2 kostki Bulionu grzybowego WINIARY
250 g mięsa łopatki wieprzowej
2 ziemniaki
1 mała marchew
250 g kapusty włoskiej
6 pieczarek
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 liść laurowy
pieprz

Przygotowanie:

Kostki bulionowe przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić na 6 kawałków, dodać do bulionu i gotować do miękkości z liściem laurowym. Warzywa i pieczarki oczyścić. Ziemniaki i kapustę pokroić w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki. Dodać do wywaru z ugotowanym mięsem i gotować około 15 minut. Zupę rozprowadzić wg przepisu na opakowaniu i połączyć z zawartością garnka. Gotować razem przez około 5 minut. Doprawić pieprzem i dodać natkę pietruszki.

Wartość energetyczna:
•    Całość 1063 kcal
•    1 porcja ok. 177 kcal