Bezkonkurencyjną gwiazda w gotowaniu okazała się Małgorzata Socha, która zdobyła główną nagrodę. Wyróżnienie- za kulinarne osiągnięcia - jury przyznało Justynie Steczkowskiej. W konkurencji Carvingu czyli ‘rzeźbienia w owocach’ najlepsi okazali się Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło.
W specjalnej edycji Szkoły Gotowania Gwiazd oraz kulinarnych potyczkach wzięło udział 16 celebrytów, którzy w kilkuosobowych zespołach walczyli o tytuł Mistrza Gotowania: Aleksandra Nieśpielak i Tomasz Dedek, Monika Mrozowska i Maciej Szaciło, Marta Wiśniewski-Mandaryna i Partycja Kosiarkiewicz wspierane przez menadżerkę Agatę Borzym, Katarzyna Burzyńska i Łukasz Zagrobelny w towarzystwie menadżerki Marii Wojciechowskiej, Małgorzata Socha z mężem oraz Justyna Steczkowska, Ewa Gawryluk z Waldemarem Błaszczykiem i córka Marysią, Kamil Czarnecki, Łukasz Czarnecki i Francis Sudnicka, Anna Strojek z Dziennika Polska the Times
W jury konkursu zasiedli: Robert Kamieński prezes Zarządu Kamis S.A., Edyta Pudłowska dyrektor wydawniczy G+J Polska, Artur Grajber Szef Kuchni warszawskiego hotelu Sheraton, Tomasz Borucki, szef kuchni Hotelu Sheraton Sopot. Szkoła Gotowania zainaugurowana w 2007 roku to wspólna akcja miesięcznika Claudia i producenta przypraw Kamis, przy współpracy z siecią hoteli Sheraton i pod patronatem medialnym programu TVP1 „Kawa czy Herbata”, radia VOX FM oraz dziennika Polska The Times.
Comiesięczne, tematyczne zajęcia w Szkole Gotowania prowadzone były przez Szefów Kuchni sieci hoteli Sheraton w Polsce: Artura Grajbera, Michała Tkaczyka i Marcina Sasina. Uczestnicy zajęć wyłonieni w konkursie miesięcznika Claudia mieli szansę przekonać się, że każdy może zostać mistrzem kuchni, lub po prostu zaskoczyć rodzinę i znajomych ciekawymi rozwiązaniami kulinarnymi. Zajęcia łączyły w sobie praktykę czyli naukę gotowania z teorią czyli przekazywaną przez profesjonalnych kucharzy wiedzą na temat sztuki przyprawiania potraw, łączenia smaków i składników. Uczestnicy zajęć mieli również szansę poznać pracę kucharza "od kuchni", bowiem zajęcia odbywały się w kuchniach restauracji hotelowych.
Ogromne powodzenie akcji wśród czytelników zaowocowały zorganizowaniem dwóch edycji Szkoły Gotowania. Pierwsza rozpoczęta w maju 2007 roku nawiązywała do kuchni świata, druga rozpoczęta w czerwcu 2008 roku obejmowała ogólne tematyki kulinarne jak przyrządzenie dań mięsnych, deserów, zup czy dań dietetycznych.
Na zdjęciu Justyna Steczkowska, Małgorzata Socha
-=-
Ewa Gawryluk z córką
-=-
Łukasz Zagrobelny
-=-
Mandaryna, Patrycja Kosiarkiewicz
-=-
Monika Mrozowska, Maciej Szaciłło
W specjalnej edycji Szkoły Gotowania Gwiazd oraz kulinarnych potyczkach wzięło udział 16 celebrytów, którzy w kilkuosobowych zespołach walczyli o tytuł Mistrza Gotowania: Aleksandra Nieśpielak i Tomasz Dedek, Monika Mrozowska i Maciej Szaciło, Marta Wiśniewski-Mandaryna i Partycja Kosiarkiewicz wspierane przez menadżerkę Agatę Borzym, Katarzyna Burzyńska i Łukasz Zagrobelny w towarzystwie menadżerki Marii Wojciechowskiej, Małgorzata Socha z mężem oraz Justyna Steczkowska, Ewa Gawryluk z Waldemarem Błaszczykiem i córka Marysią, Kamil Czarnecki, Łukasz Czarnecki i Francis Sudnicka, Anna Strojek z Dziennika Polska the Times
W jury konkursu zasiedli: Robert Kamieński prezes Zarządu Kamis S.A., Edyta Pudłowska dyrektor wydawniczy G+J Polska, Artur Grajber Szef Kuchni warszawskiego hotelu Sheraton, Tomasz Borucki, szef kuchni Hotelu Sheraton Sopot. Szkoła Gotowania zainaugurowana w 2007 roku to wspólna akcja miesięcznika Claudia i producenta przypraw Kamis, przy współpracy z siecią hoteli Sheraton i pod patronatem medialnym programu TVP1 „Kawa czy Herbata”, radia VOX FM oraz dziennika Polska The Times.
Comiesięczne, tematyczne zajęcia w Szkole Gotowania prowadzone były przez Szefów Kuchni sieci hoteli Sheraton w Polsce: Artura Grajbera, Michała Tkaczyka i Marcina Sasina. Uczestnicy zajęć wyłonieni w konkursie miesięcznika Claudia mieli szansę przekonać się, że każdy może zostać mistrzem kuchni, lub po prostu zaskoczyć rodzinę i znajomych ciekawymi rozwiązaniami kulinarnymi. Zajęcia łączyły w sobie praktykę czyli naukę gotowania z teorią czyli przekazywaną przez profesjonalnych kucharzy wiedzą na temat sztuki przyprawiania potraw, łączenia smaków i składników. Uczestnicy zajęć mieli również szansę poznać pracę kucharza "od kuchni", bowiem zajęcia odbywały się w kuchniach restauracji hotelowych.
Ogromne powodzenie akcji wśród czytelników zaowocowały zorganizowaniem dwóch edycji Szkoły Gotowania. Pierwsza rozpoczęta w maju 2007 roku nawiązywała do kuchni świata, druga rozpoczęta w czerwcu 2008 roku obejmowała ogólne tematyki kulinarne jak przyrządzenie dań mięsnych, deserów, zup czy dań dietetycznych.
Na zdjęciu Justyna Steczkowska, Małgorzata Socha
-=-
Ewa Gawryluk z córką
-=-
Łukasz Zagrobelny
-=-
Mandaryna, Patrycja Kosiarkiewicz
-=-
Monika Mrozowska, Maciej Szaciłło