Składniki:
2 banany
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
250 ml słodkiej śmietanki 30%
4 łyżki cukru pudru
lody Algida Śmietankowa Krówka
Wykonanie:
Najprostszym sposobem zrobienia kajmaku w domowych warunkach jest gotowanie puszki mleka skondensowanego w wodzie przez 3 godziny. Puszkę można otwierać kiedy jest zupełnie ostudzona, inaczej gorący kajmak może wybuchnąć. Banany upiec ze skórką w piekarniku (ok. 15 minut w 180 st C). Ostudzić, a następnie obrać i pokroić w plasterki. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do pucharków nakładać na przemian kajmak, banany, lody, zakończyć bitą śmietaną.
2 banany
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
250 ml słodkiej śmietanki 30%
4 łyżki cukru pudru
lody Algida Śmietankowa Krówka
Wykonanie:
Najprostszym sposobem zrobienia kajmaku w domowych warunkach jest gotowanie puszki mleka skondensowanego w wodzie przez 3 godziny. Puszkę można otwierać kiedy jest zupełnie ostudzona, inaczej gorący kajmak może wybuchnąć. Banany upiec ze skórką w piekarniku (ok. 15 minut w 180 st C). Ostudzić, a następnie obrać i pokroić w plasterki. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do pucharków nakładać na przemian kajmak, banany, lody, zakończyć bitą śmietaną.