Składniki:
1 kabaczek,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
1/2strąka papryki,
1 łyżeczka oleju roślinnego,
4 łyżki kukurydzy konserwowej,
1 łyżeczka przecieru pomidorowego,
1 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,
sól, 30 g sera owczego,
ziemniaki jako dodatek do potrawy
Sposób przygotowania: kabaczek przeciąć wzdłuż, wydrążyć i dusić około 5 minut w lekko osolonej wodzie. Cebulę, czosnek, pokroić w kostkę. Paprykę pociąć w paski. Wszystko podsmażyć na oleju. Dodać wydrążoną masę z kabaczka, kukurydzę, koncentrat pomidorowy, 2 łyżki wody. Dodać do smaku sól, pieprz i zioła prowansalskie. Przygotowaną w ten sposób masę nałożyć na połówki kabaczka. Posypać drobno pokrojonym serem owczym. Krótko zapiec w piecyku. Podawać można z ziemniakami.