Składniki:
Farsz:
Ziarenka Smaku WINIARY
225 g fileta z łososia
50 g startego żółtego sera
2 łyżki kaparów
1 łyżeczka posiekanej cebuli
pieprz
Sos koperkowy:
100 ml śmietanki 30%
2 łyżki koperku
sok z cytryny
Ciasto:
150 g mąki
1 żółtko
1 łyżka oleju
Przygotowanie:
Farsz: Filet pokroić w kostkę i zmiksować lub zmielić w maszynce do mięsa. Dodać ser, cebule i kapary. Doprawić Ziarenkami Smaku i pieprzem.
Ciasto: Z podanych składników i wody przygotować ciasto pierogowe. Rozwałkować, wykrawać krążki szklanką, nakładać porcje farszu, dokładnie zlepić. Wrzucać do wrzącej wody gotować 3 minuty od momentu wypłynięcia. Podawać z sosem koperkowym.
Sos: Śmietankę zagotować dodać koperek, doprawić Ziarenkami Smaku i sokiem z cytryny.