Sandacz w towarzystwie lodów? Brzmi dość dziwnie, ale zarazem intrygująco... Za to jak smakuje!

Dla czterech osób:

800g sandacza
8 ziemniaków
1 mała dynia
4 gałki pistacjowych lodów Mövenpick (ok. 320 ml)
200 ml wywaru rybnego
śmietana, masło
koperek
sól, pieprz

Przygotowanie:

Pokrojone na plastry ziemniaki delikatnie podsmaż na maśle i oliwie z oliwek oraz przypraw solą i pieprzem. Do 200 ml wywaru rybnego dolej śmietanę, dopraw solą i pieprzem,              a następnie zagęść masłem i całość podgrzej. Pokrojoną w kostkę dynię ugotuj w posolonej wodzie. Sandacza posól i smaż na patelni na oliwie i maśle aż zmięknie.

Sposób podania:

Sandacza polej przygotowanym sosem. Obok połóż jedną gałkę pistacjowych lodów Mövenpick. Podaj z ziemniakami, dynią i całość udekoruj koperkiem.