Do karnawału zostało już tylko kilka tygodni. Aby był niezapomniany, wypełniony zabawą, muzyką, i co ważniejsze – czasem spędzonym z przyjaciółmi warto zaplanować go już dzisiaj. Pomyśl o kreacji, o konwencji zabawy, zaplanuj listę gości. Przekąskami zajmie się marka OLE!.

Będą modne, kolorowe, niebanalne i przepyszne. Ty przygotuj tylko naczynia i kilka dodatków, a Twoi goście będą wniebowzięci z doskonałymi humorami i energią do zabawy.

Kolorowe smakołyki

Pyszne zakąski, oryginalne, zdrowe i smaczne potrawy to gwarancja wspaniałej atmosfery podczas spotkania, gdyż jedzenie pobudza i zaspakaja nasze zmysły. Różnorodność i niebanalny sposób podania potraw są niemal tak samo ważne, jak ich smak. Dlatego warto być w kuchni kreatywnym i pomysłowym. Zamiast tradycyjnych i niezdrowych chipsów możemy zaskoczyć naszych gości jeżykiem z koreczków oliwkowych OLE!, który przygotowuje się wbijając koreczki w połówkę pomidora ułożonego na listku sałaty. Zgrabne miseczki z srebrzystą i złotą cebulką, czosnkiem po włosku z pomidorami, czarnymi oliwkami i białymi marynowanymi pieczarkami sprawią, że na naszym stole odnajdziemy bogactwo smaków i pełną paletę kolorów. Tak przygotowane zakąski i przystawki sprawią radość nie tylko podniebieniu gości, ale również w myśl reguły, że jada się także oczami, będą się znakomicie prezentować.

TASTE IT!  – karnawałowe inspiracje OLE!

•    Pokrój bagietkę w krążki, otwórz FELISOS ser solankowy z zielonymi oliwkami w oleju i… gotowe!
•    Ułóż na talerzu ciemne pieczywo z ziarnami, otwórz słoiczek Raut koreczki warzywne i… smacznego.
•    Ugotuj makaron, dodaj Suszone pomidory w oleju z ziołami i… włoska pasta gotowa.
•    Pokrój camembert w trójkąciki, ułóż obok Raut koreczki oliwkowe i… elegancja Francja – najlepiej cieszyć się smakiem przekąski z czerwonym, półwytrawnym winem.
•    Sałatę podziel na drobno, ułóż na niej kawałki pomidora, dodaj Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami i… wyborna sałata jest gotowa.
•    Ułóż na półmisku filet z łososia, dodaj Owoce kaparów w occie winnym i… nie zapomnij o winie.
•    Pamiętaj o zielonych i czarnych oliwkach, z nadzieniem i bez, ułożonych na osobnej miseczce, które także doskonale pasują do serów i wędlin.
•    Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki. Ułóż na dnie misy sałatkowej. Pomidora umyj, pokrój w kostkę i wrzuć do misy. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Tuńczyka odsącz, połącz z posiekaną cebulką i ułóż na środku misy. Wyłóż na tuńczyka Czosnek włoski OLE!. Wierzch sałatki możesz udekorować natką pietruszki.
•    Ułóż na porcelanowej miseczce Pieczarkowy Hit marynowany classic. Doskonały jako samodzielna przekąska, bądź jako dodatek do serów, wędlin, mięs.