Przepis na 16 porcji.
2 Galaretki o smaku cytrynowym WINIARY
1 łyżka Żelatyny Spożywczej WINIARY
500 g sera twarogowego mielonego
150 ml śmietanki 30%
3/4 szkl. cukru pudru
3 białka jajek na pianę
2 opakowania herbatników

Przygotować galaretki, jedną rozpuścić w 0,5 szkl wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml wody.
Ser utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę i pianę ubić oddzielnie. Ser delikatnie połączyć z galaretką i żelatyną, śmietaną i białkiem. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami i wyłożyć masę serową. Pozostawić do zastygnięcia i zalać gęstniejącą galaretką. Schłodzić w lodówce około 2 godziny.

Czas przygotowania: 25 minut
Czas oczekiwania: około 2,5 godziny
Wartość energetyczna:
•    Całość 2688 kcal
•    1 porcja ok. 168 kcal