Przepis na 16 porcji. Czas przygotowania wynosi 50 minut. Czas oczekiwania: 3,5 godziny.

Składniki:

Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa
2 Budynie o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1 litr soku marchwiowo - malinowego
1 łyżka mąki pszennej
0,5 kostki margaryny
3 łyżki cukru
Masa śmietanowa:
1 Cukier wanilinowy WINIARY
3 łyżeczki Żelatyny WINIARY
500 ml śmietanki kremowej 30%
3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Z podanych składników przygotować ciasto, upiec biszkopt, ostudzić.Odlać 1 szkl. soku, pozostały zagotować z margaryną. W szk. soku rozprowadzić Budynie z mąką i cukrem i wlać do gotującego soku, gotować 3 minuty. Gorący wylać na biszkopt. Ostudzić. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozprowadzić w 100 ml gorącej wody i jeszcze letnią dodać do śmietany energicznie ubijając, wyłożyć na masę budyniową. Ciasto należy schłodzić w lodówce przez około 3 godziny.