Receptura na 4 porcje
Warzywa do... makaronów HORTEX 1 opakowanie
Pomidory Pelati 500 ml (2 szklanki)
Oliwa z oliwek 3 łyżki
Taglatelle 500 g
Tarty drobno ser parmezan 4 łyżki
Sól
Pieprz biały mielony
Listki świeżej bazylii
Przygotowanie warzyw w sosie pomidorowym:
Pomidory Pelati bardzo dokładnie zmiksować.
Mrożonkę Warzywa do... makaronów HORTEX (bez rozmrażania) wsypać
na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju, dodać 100 ml wody, dusić przez 5-7 minut. Pod koniec duszenia dodać zmiksowane pomidory. Dusić do momentu zagotowania się przecieru pomidorowego. Doprawić do smaku solą, pieprzem.
Sposób podania: Do gorących warzyw dodać ugotowane na pół twardo taglatelle
i wymieszać tak aby sos z warzywami obtoczył cały makaron. Tak przygotowaną potrawę wyłożyć na głęboki talerz i posypać parmezanem. Udekorować listkami świeżej bazylii.