Jabłkowe Crumble z Granolą

Autor:

Późna, chłodna jesień to czas, kiedy szczególnie nachodzi nas ochota na słodkie, ciepłe i pożywne wypieki. Deser, który zasługuje na

Czytaj dalej

Jesienne gofry orkiszowo – dyniowe z gruszką

Autor:

Sezon dyniowy w pełni, warto więc wprowadzić to wyjątkowe warzywo do codziennego, jesiennego menu. Oprócz tradycyjnej dyniowej zupy czy dyniowych przecier

Czytaj dalej

25 PAŹDZIERNIKA ŚWIATOWYM DNIEM MAKARONU

Autor:

Pasta to jedno z najbardziej popularnych dań na świecie. Jest uniwersalna i świetnie wpasowuje się w tradycję kulinarną wielu krajów. To właśnie

Czytaj dalej

Catering dietetyczny w Warszawie dla tych, którzy cenią sobie zdrowe i smaczne posiłki

Autor:

Współcześni ludzie żyją szybko i dynamicznie, spędzając większość czasu na wykonywaniu obowiązków zawodowych i domowych. Zapracowani i z

Czytaj dalej

Nauka pieczenia od podstaw – jak do tego podejść?

Autor:

Pieczone potrawy cechują się jedynym w swoim rodzaju smakiem i aromatem. Podczas pieczenia wydzielają się związki, które nadają daniom niesamowityc

Czytaj dalej

Niezawodny pomocnik. Jakiego robota kuchennego wybrać?

Autor:

Pomoc w kuchni zawsze się przyda, zwłaszcza gdyby ktoś mógłby wyręczyć nas w tych najmniej przyjemnych obowiązkach, takich jak obieranie warzyw, k

Czytaj dalej

Yerba Mate - dlaczego warto włączyć ją do diety?

Autor:

Yerba mate to właściwie nie herbata, a napar z wysuszonych liści ostrokrzewu paragwajskiego. Napój ten przywędrował do Europy z Ameryki Łacińskiej. Od

Czytaj dalej

Kwiat z czarnego bzu do lemoniady

Autor:rm

W naturze jest wiele roślin o prozdrowotnych właściwościach. Zalicza się do nich również czarny bez, będący naturalnym lekarstwem. Jednocześnie

Czytaj dalej

Menu na dziecięcą imprezę. 3 pomysły na dania, które pokochają dzieci

Autor:rm

Dziecięce imprezy często stanowią problem dla rodziców. Jakie zabawy przyszykować, jak zorganizować bezpieczne przyjęcie, czym zainteresować najm

Czytaj dalej

Szklanki termiczne – odkryj zalety naczyń z podwójną ścianką

Autor:rm

Niektórzy twierdzą, że herbata podana w szklance lepiej smakuje, niż w kubku … i mają rację! Okazuje się bowiem, że rodzaj naczynia wpływa na zap

Czytaj dalej

Przekąski nie muszą być niezdrowe!

Autor:rm

Większość z nas podjada między posiłkami. Chipsy, cukierki, paluszki, ciastka… Nawet jeśli wydaje Ci się, że jesz zdrowo, najczęściej nie dolicz

Czytaj dalej

Odkryj piękno porcelany

Autor:rm

Porcelana to wyjątkowy element dekoracyjny, który nie tylko pięknie wygląda, ale jest również bardzo praktyczny. Wiele modeli dostępnych na rynku wyróż

Czytaj dalej

Ręcznik – uniwersalny prezent na każdą okazję

Autor:rm

Zastanawiasz się co wręczyć bliskiej osobie z okazji urodzin, imienin, przeprowadzki do nowego mieszkania czy rocznicy ślubu? Doskonałym pomysłem na preze

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: