Sekrety parzenia kawy za pomocą french pressu

Autor:rm

French press, francuska praska, zaparzacz do kawy, zaparzacz tłokowy – to bardzo różne nazwy, pod którymi kryje się jednak to samo urząd

Czytaj dalej

Potrawy mięsne inspirowane jesienią

Autor:rm

Jesień to czas polowań i świąt myśliwskich – nic więc dziwnego, że w tym czasie zajadamy się potrawami przygotowanymi na bazie mięsa. Tym bardzie

Czytaj dalej

Sery pleśniowe – arystokracja wśród serów

Autor:rm

Sery pleśniowe – wykwintne, oryginalne w smaku, doskonałe w towarzystwie warzyw, jak i słodkich owoców, przetworów czy miodu. Ich spożyw

Czytaj dalej

Ser i wino – dobrana para

Autor:rm

Do wspaniałych smaków sera i wina nie trzeba raczej nikogo przekonywać. Oba produkty powstają w skutek procesu fermentacji i wraz z upływem czasu osi

Czytaj dalej

Pasztet na talerzu

Autor:rm

Czy pasztet może stanowić główny składnik kulinarny wieczornego przyjęcia? Jak najbardziej, wystarczy tylko odrobinę kreatywności w przygotowaniu

Czytaj dalej

Smak, który dobrze znasz

Autor:rm

Niezwykle istotne jest, by każdego dnia starać się tak planować posiłki, aby dostarczać organizmowi odpowiednią dawkę witamin i składników odży

Czytaj dalej

Jak gotować w garnkach na parę?

Autor:rm

Gotowanie w garnkach na parę jest ostatnio coraz popularniejsze – wszyscy doceniają bowiem szybkość i smak przyrządzonych w ten sposób potraw! Jak j

Czytaj dalej

Popcorn w nowym wydaniu

Autor:rm

Prażona kukurydza zwana popcornem jest najpopularniejszym daniem podawanym w kinach na całym świecie. Podczas jej spożywania nie hałasujemy i nie przeszkad

Czytaj dalej

Domowe ciasta na wyciągnięcie ręki

Autor:rm

Żaden z zapachów z dzieciństwa nie kojarzy się nam tak przyjemnie, jak świeża woń dopiero upieczonego ciasta. Obecnie mamy możliwość przygotowywania w

Czytaj dalej

Ryba prosto z wędzarni na talerzu w 24 godziny

Autor:rm

Jeśli ktoś choć raz w życiu spróbował świeżo wędzonej ryby, to wie, jak bardzo jej smak różni się od tej kupionej w zwykłym supermarkecie. Dlatego

Czytaj dalej

Sól himalajska

Autor:rm

Każdy z nas słyszał o szkodliwości soli na organizm, ale w nawale ostrzeżeń często zapominamy, że sól w czystej postaci jest składnikiem niezbę

Czytaj dalej

Z kuchni włoskiej … do Polski

Autor:rm

Jeśli chcesz poczuć się jak w Italii, rozejrzyj się za sprzętami w kolorze włoskiej flagi. Akcesoria w stylu retro połącz z nowoczesnymi a ścianę ozd

Czytaj dalej

Kulinarny fenomen pizzy. Jak wygląda jej historia?

Autor:rm

Kto potrafi sobie dzisiaj wyobrazić świat bez pizzy? Nie ma chyba nigdzie osoby, która nie raczyłaby się tym przysmakiem choć raz w życiu. Mó

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: