Sekrety parzenia kawy za pomocą french pressu
French press, francuska praska, zaparzacz do kawy, zaparzacz tłokowy – to bardzo różne nazwy, pod którymi kryje się jednak to samo urząd
Potrawy mięsne inspirowane jesienią
Jesień to czas polowań i świąt myśliwskich – nic więc dziwnego, że w tym czasie zajadamy się potrawami przygotowanymi na bazie mięsa. Tym bardzie
Sery pleśniowe – arystokracja wśród serów
Sery pleśniowe – wykwintne, oryginalne w smaku, doskonałe w towarzystwie warzyw, jak i słodkich owoców, przetworów czy miodu. Ich spożyw
Ser i wino – dobrana para
Do wspaniałych smaków sera i wina nie trzeba raczej nikogo przekonywać. Oba produkty powstają w skutek procesu fermentacji i wraz z upływem czasu osi
Pasztet na talerzu
Czy pasztet może stanowić główny składnik kulinarny wieczornego przyjęcia? Jak najbardziej, wystarczy tylko odrobinę kreatywności w przygotowaniu
Smak, który dobrze znasz
Niezwykle istotne jest, by każdego dnia starać się tak planować posiłki, aby dostarczać organizmowi odpowiednią dawkę witamin i składników odży
Jak gotować w garnkach na parę?
Gotowanie w garnkach na parę jest ostatnio coraz popularniejsze – wszyscy doceniają bowiem szybkość i smak przyrządzonych w ten sposób potraw! Jak j
Popcorn w nowym wydaniu
Prażona kukurydza zwana popcornem jest najpopularniejszym daniem podawanym w kinach na całym świecie. Podczas jej spożywania nie hałasujemy i nie przeszkad
Domowe ciasta na wyciągnięcie ręki
Żaden z zapachów z dzieciństwa nie kojarzy się nam tak przyjemnie, jak świeża woń dopiero upieczonego ciasta. Obecnie mamy możliwość przygotowywania w
Ryba prosto z wędzarni na talerzu w 24 godziny
Jeśli ktoś choć raz w życiu spróbował świeżo wędzonej ryby, to wie, jak bardzo jej smak różni się od tej kupionej w zwykłym supermarkecie. Dlatego
Sól himalajska
Każdy z nas słyszał o szkodliwości soli na organizm, ale w nawale ostrzeżeń często zapominamy, że sól w czystej postaci jest składnikiem niezbę
Z kuchni włoskiej … do Polski
Jeśli chcesz poczuć się jak w Italii, rozejrzyj się za sprzętami w kolorze włoskiej flagi. Akcesoria w stylu retro połącz z nowoczesnymi a ścianę ozd
Kulinarny fenomen pizzy. Jak wygląda jej historia?
Kto potrafi sobie dzisiaj wyobrazić świat bez pizzy? Nie ma chyba nigdzie osoby, która nie raczyłaby się tym przysmakiem choć raz w życiu. Mó
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war