Przydatne akcesoria do pizzy

Autor:rm

Profesjonalne pizzerie wykorzystują w swojej codziennej pracy przygotowywania pizzy wiele pomocnych akcesoriów przydatnych do jej wykonania i pieczenia.

Czytaj dalej

Aluminium czy stal - co wybrać do nowoczesnej kuchni

Autor:rm

Kilka lat temu dosyć głośno było o garnkach aluminiowych, które z hukiem wyrzucała z restauracyjnych kuchni pewna restauratorka. W końcu stare alum

Czytaj dalej

Garnki ze stali nierdzewnej – jak wybrać?

Autor:rm

Cieszy niezmiernie fakt, że coraz więcej osób przekonuje się do zdrowego odżywiania oraz częściej zwraca uwagę na to, w jaki sposób przyrządzane są p

Czytaj dalej

Zupa krem z marchewki i migdałów

Autor:rm

Przyrządzając zupy kremy, możemy wykorzystywać wiele składników, eksperymentując ze smakiem potrawy. Możemy zupę przyrządzić na słodko albo też z

Czytaj dalej

Najlepsze ciasta owocowe

Autor:rm

Jesień to idealna pora na kulinarne eksperymenty i wypróbowywanie nieznanych dotąd połączeń w kuchni. „Wyśmienite ciasta owocowe” to najnowsz

Czytaj dalej

Słodkie przekąski na chłodne dni – przepisy szybkie, łatwe i przyjemne

Autor:rm

Gdy za oknem panuje chłód, a temperatura spada, przychodzi ochota na coś słodkiego, by poprawić sobie nastrój w jesienno-zimowe dni. W takich momentach ś

Czytaj dalej

SUSHI TAK NAPRAWDĘ POCHODZI… Z CHIN

Autor:rm

Gdyby zapytać kogokolwiek na ulicy, skąd pochodzi sushi, zapewne dziesięć na dziesięć przepytanych osób wskazałoby na Japonię. Ten niezwykle popularny

Czytaj dalej

Czas na zupę z dyni!

Autor:rm

Dynia bogata jest w minerały i witaminy, a dodatkowo ma bardzo mało kalorii. Z końcem września rozpoczął się sezon na to pomarańczowe warzywo, dlate

Czytaj dalej

Soczysty kurczak z patelni na ostro.

Autor:

Kurczak to ulubione mięso Polaków - jemy go nawet kilka razy w tygodniu. Przyrządzając obiad dla rodziny, najczęściej wybieramy piersi – marzymy, by

Czytaj dalej

3 pomysły na dania z grillowanym serem

Autor:

Słońce za oknem zachęca nas do opuszczenia kuchni i przyrządzania posiłków na świeżym powietrzu. Na rusztach najczęściej goszczą kiełbaski i marynow

Czytaj dalej

Zdrowo i pysznie – sałatka winogronowa z Kamiennogórskim serem pleśniowym

Autor:

Wiosna inspiruje do eksperymentów kulinarnych. Po zimnie warto zmodyfikować swoje menu i wprowadzić do niego więcej sałatek. Aby sałatka była pyszna i zd

Czytaj dalej

Jak przechowywać sery dojrzewające

Autor:

Polacy kochają sery. I to nie tylko tradycyjne, żółte. Coraz częściej bowiem sięgamy po nowe gatunki, szczególnie pleśniowe sery podpuszczkowe. Aby zac

Czytaj dalej

Wielkanocna baba z jajkami

Autor:Autor: Kasia z bloga pelnytalerz.blogspot.com

Nie bez powodu - od wieków wiadomo, że do świątecznych przystawek, sałatek, żurku i barszczu, ciast i deserów konieczne są jajka. Dodatkowo na świątec

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: