Przydatne akcesoria do pizzy
Profesjonalne pizzerie wykorzystują w swojej codziennej pracy przygotowywania pizzy wiele pomocnych akcesoriów przydatnych do jej wykonania i pieczenia.
Aluminium czy stal - co wybrać do nowoczesnej kuchni
Kilka lat temu dosyć głośno było o garnkach aluminiowych, które z hukiem wyrzucała z restauracyjnych kuchni pewna restauratorka. W końcu stare alum
Garnki ze stali nierdzewnej – jak wybrać?
Cieszy niezmiernie fakt, że coraz więcej osób przekonuje się do zdrowego odżywiania oraz częściej zwraca uwagę na to, w jaki sposób przyrządzane są p
Zupa krem z marchewki i migdałów
Przyrządzając zupy kremy, możemy wykorzystywać wiele składników, eksperymentując ze smakiem potrawy. Możemy zupę przyrządzić na słodko albo też z
Najlepsze ciasta owocowe
Jesień to idealna pora na kulinarne eksperymenty i wypróbowywanie nieznanych dotąd połączeń w kuchni. „Wyśmienite ciasta owocowe” to najnowsz
Słodkie przekąski na chłodne dni – przepisy szybkie, łatwe i przyjemne
Gdy za oknem panuje chłód, a temperatura spada, przychodzi ochota na coś słodkiego, by poprawić sobie nastrój w jesienno-zimowe dni. W takich momentach ś
SUSHI TAK NAPRAWDĘ POCHODZI… Z CHIN
Gdyby zapytać kogokolwiek na ulicy, skąd pochodzi sushi, zapewne dziesięć na dziesięć przepytanych osób wskazałoby na Japonię. Ten niezwykle popularny
Czas na zupę z dyni!
Dynia bogata jest w minerały i witaminy, a dodatkowo ma bardzo mało kalorii. Z końcem września rozpoczął się sezon na to pomarańczowe warzywo, dlate
Soczysty kurczak z patelni na ostro.
Kurczak to ulubione mięso Polaków - jemy go nawet kilka razy w tygodniu. Przyrządzając obiad dla rodziny, najczęściej wybieramy piersi – marzymy, by
3 pomysły na dania z grillowanym serem
Słońce za oknem zachęca nas do opuszczenia kuchni i przyrządzania posiłków na świeżym powietrzu. Na rusztach najczęściej goszczą kiełbaski i marynow
Zdrowo i pysznie – sałatka winogronowa z Kamiennogórskim serem pleśniowym
Wiosna inspiruje do eksperymentów kulinarnych. Po zimnie warto zmodyfikować swoje menu i wprowadzić do niego więcej sałatek. Aby sałatka była pyszna i zd
Jak przechowywać sery dojrzewające
Polacy kochają sery. I to nie tylko tradycyjne, żółte. Coraz częściej bowiem sięgamy po nowe gatunki, szczególnie pleśniowe sery podpuszczkowe. Aby zac
Wielkanocna baba z jajkami
Nie bez powodu - od wieków wiadomo, że do świątecznych przystawek, sałatek, żurku i barszczu, ciast i deserów konieczne są jajka. Dodatkowo na świątec
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war