Ziemniaki pieczone z dipem żurawinowym

Autor:

Ziemniaki bardzo dobrze wpływają na nasz organizm. Dostarczają potasu, magnezu, fosforu, wapnia cynku oraz szeregu witamin: A, E, C, D, K i PP. Opinia, że

Czytaj dalej

Pyszna sałatka z grillowanym serem żółtym, fasolką szparagową i pomidorami

Autor:

Nie masz ochoty na wielodaniowe posiłki? Przyrządź sałatkę z grillowanym serem, fasolką szparagową i pomidorami. Teraz, kiedy jest lato możesz w pełni

Czytaj dalej

Uwaga na to, co jesz w upały!

Autor:

Upały nie sprzyjają obżarstwu. Kiedy temperatura sięga 30 stopni w pierwszej kolejności powinniśmy odstawić tzw. bomby dietetyczne, to one sprawiają, ż

Czytaj dalej

Cukinia z czerwoną cebulą i pomidorami

Autor:

Wakacyjne dni to czas, by wprowadzić do kuchni cukinię. Jej wspaniały smak docenia wielu, dlatego warto dowiedzieć się, jak szerokie zastosowanie ma to war

Czytaj dalej

Pomidorowa na lato!

Autor:

Uprawiane już od 8 tysięcy lat i rozpowszechnione na całym świecie, nadają się do wszelkiego rodzaju potraw. O czym mowa? Oczywiście o pomidorach! Polacy

Czytaj dalej

Kupony na darmowe posiłki

Autor:

Oczywiste jest to, że odpowiednie wyżywienie jest dla każdego z nas bardzo ważne. Warto jest podkreślić, że wiele z naszych problemów związanych z or

Czytaj dalej

Sezonowa gra w zielone

Autor:

Okres wakacyjny to czas, gdy pojawiają się sezonowe warzywa, takie jak szparagi, szpinak, fasolka, groszek, czy cukinia. Właśnie dlatego warto się teraz ni

Czytaj dalej

Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią

Autor:

Chcesz w łatwy sposób zaskoczyć swoich gości i skomponować niezwykle oryginalny smak? Jeśli tak, konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią to strzał w dzi

Czytaj dalej

Wykwintne ciasto z wiśniami

Autor:

Soczyste, pełne słońca i słodkiego aromatu potrafią przywołać głęboko ukryte wspomnienia pierwszych wakacji spędzonych na wsi. Wiśnie to niekwestiono

Czytaj dalej

Tarta na 1001 sposobów

Autor:

Popularna w kuchni francuskiej, faworytka blogerów kulinarnych i amatorów szybkich, lecz kreatywnych wypieków – tarta – od dzisiaj może być prz

Czytaj dalej

Orzeźiająca sałatka

Autor:

W upalne dni lata, chcąc zaspokoić apetyt, szukamy orzeźwiających, a zarazem lekkich i sycących przekąsek. Nikt z nas nie ma bowiem ochoty na długie przy

Czytaj dalej

Kopiec kreta – po domowemu ;)

Autor:Kamila Kreft

Kopiec kreta zawsze był moim ulubionym ciastem, wcześniej zawsze raczyłam się tym gotowym, kupionym w cukierni. Później przyszedł czas na kopiec kreta z

Czytaj dalej

Ciasto szpinakowe z sosem serowym

Autor:

Zdrowe i smukłe ciało to obiekt ogólnego pożądania – szczególnie o tej porze roku. Choć zależy nam na dobrej formie, obok półek z zielonymi war

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: