Ramen, czyli orientalny rosół

Autor:

Polacy coraz chętniej zastępują tradycyjne polskie potrawy orientalnymi smakami. Wg rankingu portalu Foodpanda.pl, serwisu specjalizującego się w zamawiani

Czytaj dalej

Przepis na chleb pszenny z mąką pełnoziarnistą

Autor:Paweł Miłosz

Jest to niezwykle prosty przepis, bez zakwasu, z idealnie chrupką skórką. Największy wysiłek przy jego produkcji to wyrobienie ciasta. Jest to jednak bar

Czytaj dalej

Sałatka zielona

Autor:

Wraz z wiosną do naszych domów i ogrodów zawitała zieleń. To co zielone i jadalne możemy wykorzystać przygotowując lekkie wiosenne sałatki. Zainspirowa

Czytaj dalej

Zioła, które inspirują

Autor:

Przyprawy ziołowe stanowią podstawę kuchni europejskiej. Są niezastąpionymi, niezwykle aromatycznymi składnikami do zup, sałatek i potraw mięsnych. Nie

Czytaj dalej

Pora na szparagi

Autor:

Sezon na szparagi jest krótki, trwa tylko kilka tygodni. Długa jest natomiast lista ich zalet – oprócz tego, że są zdrowe, apetyczne i łatwe w przy

Czytaj dalej

Nietypowe dania kuszą polskie podniebienia

Autor:

O zdrowiu człowieka decyduje wiele czynników, jednym z nich jest odpowiednie odżywianie, które wpływa na zdrowie i samopoczucie. Wartościowe posiłki są

Czytaj dalej

Sałatka z grillowanego bakłażana z suszonymi pomidorami

Autor:

Sezon grillowy w pełni więc mamy propozycję kulinarną na grillową kolację. Aby nie objadać się ciągle kiełbaskami, karkówkami i innym mięsiwem, prop

Czytaj dalej

Grill po tajsku

Autor:

Choć ze sporym opóźnieniem, to jednak zaczyna się w końcu sezon grillowy. Polskie specjały na grilla, to głównie kiełbasa i karkówka. Jednak Polacy za

Czytaj dalej

Przepis na warzywne szaszłyki z grilla

Autor:

Grillowanie to łatwy sposób na smaczne i aromatyczne potrawy, którymi można się delektować na świeżym powietrzu. Przygotowując potrawy warto mieć dobr

Czytaj dalej

Soczysty kurczak z czosnkową nutą

Autor:

Rewolucja w kuchni trwa! Czas na Fix Knorr Soczysty kurczak z patelni w naturalnej przyprawie z czosnkiem! Dzięki niemu soczystego i aromatycznego kurczaka o w

Czytaj dalej

Błyskawiczne ciasto jogurtowo – cytrynowe Limmi

Autor:

Przygotowanie tego ciasta jest błyskawiczne – a z talerzy znika jeszcze szybciej. Delikatne, lekkie i orzeźwiające w smaku małe co nieco zachwyca wszy

Czytaj dalej

Wrzuć na luz i… na ruszt - rozpoczynamy sezon grillowy

Autor:

Kulinarna uczta na świeżym powietrzu, w otoczeniu zieleni i w doborowym towarzystwie – marzymy o niej już od kilku miesięcy. Zanim jednak skosztujemy

Czytaj dalej

Indyjskie sposoby na wiosenne przesilenie

Autor:

Z pewnym opóźnieniem wiosna wreszcie zadomowiła się u nas, chyba już na dobre. A wraz z nią uciążliwe objawy wiosennego przesilenia. Bóle głowy, senno

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: