Zupa chrzanowa

Autor:

Jaja z majonezem, żurek i mazurek – tych wielkanocnych dań nie trzeba nikomu przedstawiać. Inaczej rzecz się ma w przypadku zupy chrzanowej. Ten aroma

Czytaj dalej

Sernik waniliowo – śmietankowy na kakaowych herbatnikach

Autor:

Zanim drzewa okryją się zielenią, a łąki kolorowymi kwiatami, można cieszyć się słodkimi wiosennymi ciastami czy deserami. Radosne barwy i kwiatowe wzo

Czytaj dalej

Żurek staropolski

Autor:

Od wielu lat podtrzymywana jest tradycja świątecznego śniadania w wielkanocną niedzielę. Na stole poza kolorowymi pisankami, zajączkami i barankiem nie mo

Czytaj dalej

Dzień Bez Mięsa

Autor:

Wiosna coraz śmielej puka do naszych drzwi. Zagląda też do kuchni, przynosząc świeże warzywa i owoce oraz mnóstwo inspiracji na pyszne dania. Zanim jedna

Czytaj dalej

Studzienina i chrzanówka ze święconki - odkrywamy regionalne smaki Wielkiej Nocy

Autor:

Chociaż na wielkanocnych stołach królują jajka, żurek, biała kiełbasa, to w niektórych regionach Polski świąteczne menu wygląda zupełnie inaczej. Co

Czytaj dalej

Makaronowe wstążki z białą kiełbasą w sosie chrzanowym

Autor:

Białą kiełbasę w barszczu, w polskiej kuchni podaje się zazwyczaj na Wielkanoc. Czas to zmienić. Przygotowaliśmy dla was makaronową ucztę na ostro. Pro

Czytaj dalej

Sałatka z kaszą pęczak, szynką Bayonne i kozim serem

Autor:

Pęczak jęczmienny to pożywna i zdrowa kasza charakteryzująca się dużymi grubymi ziarnami. Stanowi podstawę piramidy żywieniowej, ponieważ zawiera dużo

Czytaj dalej

Makaronowe wstążki z łososiem

Autor:

Makaron wstążki, we włoskiej kuchni nazywany mianem fettuccine, to jedna z jego najelegantszych form, niezwykle efektownie prezentująca się na talerzu. My

Czytaj dalej

FAKTY I MITY O MLEKU – czyli sama prawda o nabiale

Autor:

Mleko i jego przetwory zawsze były podstawą codziennej diety. Dostarczają niezastąpionych składników, niezbędnych do prawidłowego wzrostu i rozwoju orga

Czytaj dalej

Ryby pod lupą

Autor:

Rybie mięso zawiera wiele cennych składników koniecznych dla prawidłowego rozwoju i wzrostu małego organizmu. Jednocześnie posiłek na bazie ryby stanowi

Czytaj dalej

Pasta z konfitury cebulowo-pomarańczowej z chipsami z boczku

Autor:

Piwo dodatkiem do potraw, a nawet elementem stołu? Czy to w ogóle możliwe? Tak! Piwne kulinaria, czyli łączenie piwa z potrawami od lat jest inspiracją dl

Czytaj dalej

Cannelloni Arrighi z papryką

Autor:

Kuchnia włoska zachwyca nie tylko mnogością smaków, barw i aromatów, ale także najwyższą jakością produkowanych w tym kraju makaronów. Nie os

Czytaj dalej

Roladki po florencku z sosem serowym

Autor:

Czeka Cię romantyczna kolacja we dwoje oraz przygotowanie owej kolacji, a kompletnie nie masz pomysłu na to co przygotować? No to podpowiemy...może coś, so

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: